ATP
Συμπλήρωσε τους ημιτελικούς ο Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 - 23:51

O Matteo Berrettini επέστρεψε από σετ και break πίσω και με 11 κερδισμένα games στη σειρά ξεπέρασε το εμπόδιο του Cristian Garin, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών του Mutua Madrid Open.

O Matteo Berrettini θύμισε σε όλους τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς έκανε μια σπουδαία εμφάνιση και επιβλήθηκε του Cristian Garin με 5-7, 6-3, 6-0, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, στην τελευταία σημερινή αναμέτρηση του Manolo Santana Stadium.

Ο 25χρονος Ιταλός, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως τα πάντα άλλαξαν από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα, όταν κατάφερε να ανατρέψει το 5-7, 1-3 και να κερδίσει 11 games στη σειρά, σε έναν πολύ εντυπωσιακό μονόλογο.

Ο Berrettini πέτυχε 33 winners και είχε μόλις 21 αβίαστα λάθη, παίζοντας απολαυστικό τένις όταν έπιασε την καλύτερή του απόδοση. Ο Garin ήταν απογοητευτικός όταν υπέστη το πρώτο break στο 2ο σετ και πάλεψε ξανά αρκετά στα πρώτα games του 3ου σετ, η απόδοσή του όμως είχε πέσει αισθητά. Στους 18 winners έμεινε ο Χιλιανός, που έκανε 30 αβίαστα λάθη.

Ο Berrettini προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό Masters διοργάνωσης, μετά από τη Σαγκάη το 2019. Στη Μαδρίτη αγωνίζεται για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό και θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση στον τελικό, απέναντι στον Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots