ATP
Μεγάλος Zverev, απέκλεισε τον Nadal (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Mateo Villalba/Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 - 18:18

O Rafael Nadal δεν ήταν σε καλή μέρα, ο Alexander Zverev αντίθετα έπαιξε εξαιρετικά και πέτυχε την 3η διαδοχική του νίκη απέναντι στον Ισπανό - 1η στο χώμα - για να προκριθεί στους ημιτελικούς της Μαδρίτης!

Ένα κακό απόγευμα είχε ο Rafael Nadal στο Manolo Santana Stadium, σε αντίθεση με τον Alexander Zverev που έπαιξε πολύ καλά, ήταν καλύτερος από τον Ισπανό σε όλους τους τομείς και τον κέρδισε καθαρά με 6-4, 6-4, για να προκριθεί στην τελική 4άδα του Madrid Open.

Ο Zverev κέρδισε τα 10 από τα 14 τελευταία games του αγώνα, αφού είχε κάνει άσχημο ξεκίνημα και είχε μείνει πίσω με 2-4 στο 1ο σετ. Κέρδισε όμως τα 4 επόμενα games για να κατακτήσει το 1ο σετ, ενώ δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break στο 2ο σετ, στο οποίο εκτός από το break που έκανε στο 5ο game (3-2), είχε κι άλλες ευκαιρίες για δεύτερο break.

Μόλις 6 winners είχε ο Nadal στον αγώνα, ενώ έφτασε τα 17 αβίαστα λάθη! Ο Zverev από τη μεριά του, που κυριάρχησε κατά κράτος στο επιθετικό κομμάτι, σταμάτησε στους 28 winners, κάνοντας και 25 αβίαστα λάθη.

Ο Zverev μετράει πλέον 3 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Nadal, καθώς και 6 συνεχόμενα κερδισμένα σετ. Αυτό που έγινε για πρώτη φορά όμως σήμερα, ήταν πως τον κέρδισε στο χώμα, όπου είχε 3 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Ισπανό. Συνολικά το head-to-head τους είναι στο 5-3 υπέρ του Rafa, που είχε κερδίσει τις 5 πρώτες αναμετρήσεις του με τον Γερμανό.

Ο Zverev προκρίθηκε για 2η φορά στα ημιτελικά της Μαδρίτης, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής το 2018, τη μοναδική φορά δηλαδή που είχε φτάσει στα ημιτελικά στο παρελθόν.

Διεκδικεί τον 4ο τίτλο του σε Masters, ενώ θα βρεθεί σε έναν ημιτελικό Masters διοργάνωσης για 10η φορά στην καριέρα του.

Θα αντιμετωπίσει τον Dominic Thiem, που προηγουμένως είχε κερδίσει τον John Isner με 3-6, 6-3, 6-4. Δεν έχει τόσο καλή παράδοση απέναντι στον Αυστριακό o Zverev, που μετράει μόλις 2 νίκες σε 10 αναμετρήσεις (2-8), μια στο χώμα (1-4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots