ATP
Έλυσε το γρίφο του Isner o Thiem (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Mateo Villalba/Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 - 16:15

O Dominic Thiem βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κινδύνεψε να μείνει πίσω με σετ και με break, στο τέλος όμως κατάφερε να βρει τις απαντήσεις απέναντι στα σερβίς του John Isner και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά της Μαδρίτης.

Μια δύσκολη περιπέτεια πέρασε σήμερα στο Manolo Santana Stadium o Dominic Thiem, ο οποίος χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και μια μεγάλη ανατροπή για να υπερκεράσει το εμπόδιο του John Isner, με 3-6, 6-3, 6-4.

18 άσους έβγαλε σήμερα ο πανήψυλος Αμερικανός, που στα 36 του χρόνια και σε μια επιφάνεια που δεν είναι και η αγαπημένη του, έκανε ένα τρομερό τουρνουά και μετά τον Andrey Rublev λίγο έλειψε να βγάλει εκτός και τον Thiem.

Είχε πολύ καλό ξεκίνημα στον αγώνα ο Isner, που προηγήθηκε με 0-3, 15-40. Ο Thiem "έσωσε" το 4ο game και κράτησε τη διαφορά στο ένα break, αλλά πήρε μόλις έναν πόντο στα 3 επόμενα service game του Αμερικανού, που χωρίς την παραμικρή δυσκολία κατέκτησε το 1ο σετ.

Ο Isner έγινε πολύ απειλητικός και στο 2ο σετ, που προηγήθηκε με 2-2, 15-40 και είχε διπλή ευκαιρία και 4 break points συνολικά για να "σπάσει" ξανά τον Thiem, "αγκαλιάζοντας" στην ουσία μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ο Thiem στάθηκε στο ύψος του και κατάφερε να σβήσει τις 4 ευκαιρίες του Αμερικανού, για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 3-2. Τα πάντα άλλαξαν μετά απ' αυτό το game, με τον Αυστριακό να κάνει break με love στο επόμενο game και να παίρνει το 2ο σετ με 6-3.

Στο 3ο σετ ο Thiem ήταν πια αισθητά καλύτερος από τον Isner. Δεν έκανε ξανά κακό game από τη γραμμή του σερβίς ο Αυστριακός και είχε ένα break point στο 1ο game, τελικά όμως το break ήρθε αρκετά αργότερα, στο 9ο game, όταν στην 3η του ευκαιρία συνολικά στο σετ κατάφερε να "σπάσει" το μεγάλο σερβίς του αντιπάλου του και να προηγηθεί με 5-4, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη.

Ο Thiem έγινε ο πρώτος παίκτης χρονικά που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Madrid Open. Θα είναι για 4η διαδοχική χρονιά στους ημιτελικούς της Μαδρίτης, μετά από το 2017 και το 2018, που ήταν φιναλίστ, αλλά και το 2019, που ήταν ημιφιναλίστ.

Θα περιμένει τον αγώνα του Rafael Nadal με τον Alexander Zverev, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του ισπανικού Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots