ATP
O Paire πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά (vid)

 
O Paire πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά (vid)
tn team Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 - 20:16

O Benoit Paire πέτυχε την πρώτη του νίκη από τον Φεβρουάριο και μόλις 3η τον τελευταίο χρόνο, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Masters της Μαδρίτης, όπου τον περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Paire έχει δεχτεί δριμύτατη κριτική για τις εμφανίσεις των τελευταίων μηνών και την αγωνιστική του παρουσία, που σε πολλούς αγώνες φαίνεται να μην προσπαθεί αρκετά ή να τα παρατάει μόλις μείνει πίσω στο σκορ.

Σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ο 31χρονος Γάλλος, Νο.35 στην παγκόσμια κατάταξη, έπαιξε αρκετά καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, για να κερδίσει τον Nikoloz Basilashvili με 6-4, 7-5.

Θυμίζουμε πως ο Basilashvili είχε μια εκπληκτική εβδομάδα στο Μόναχο της Γερμανίας και κατέκτησε το BMW Open την Κυριακή, ωστόσο χρειάστηκε να δώσει τρεις αγώνες μέσα στο Σαββατοκύριακο και είχε μόνο τη Δευτέρα για να ξεκουραστεί.

Ο 29χρονος Γεωργιανός πάντως πάλεψε αρκετά και στο σημερινό παιχνίδι. Στο 1ο σετ επέστρεψε από το 3-0 και ισοφάρισε σε 3-3 και σε 4-4, όμως στο 10ο game υπέστη νέο break για το 6-4. Στο 2ο σετ ανέτρεψε το 5-3 και ισοφάρισε σε 5-5, όμως για μια ακόμα φορά σε πολύ κομβικό σημείο ο Paire έκανε το break, για να το κατακτήσει με 7-5 και να βάλει τέλος στο παιχνίδι.

Ο Paire πανηγύρισε αρκετά έντονα τη νίκη του, μετά το τέλος του αγώνα, μαζί με αρκετούς φιλάθλους που τον υποστήριξαν.

Ήταν μόλις η 2η νίκη του Γάλλου στη σεζόν (2-10), ενώ συνολικά από τον Αύγουστο του 2020, απ' όταν δηλαδή άρχισε ξανά το tour, έχει μόλις 3 νίκες και 16 ήττες.

Αύριο, για τον 2ο γύρο του Madrid Open, θα αντιμετωπίσει έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή, τον Στέφανο Τσιτσιπά, που σε 10 αναμετρήσεις μέχρι στιγμής στη φετινή χωμάτινη σεζόν, έχασε μόνο από τον Rafael Nadal στον επικό τελικό της Βαρκελώνης. Πριν 1,5 μήνα περίπου οι δυο τους είχαν συναντηθεί ξανά, στον 1ο γύρο του Ακαπούλκο, με τον Στέφανο να κερδίζει εύκολα με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots