ATP
Έφτασαν κοντά οι αδερφοί Τσιτσιπά (vid)

 
Έφτασαν κοντά οι αδερφοί Τσιτσιπά (vid)
tn team Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 - 19:45

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς οδήγησαν την πολύ καλή ομάδα των Wesley Koolhof και Lukasz Kubot σε match tie-break, όμως εκεί δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και έμειναν εκτός συνέχειας στο Masters της Μαδρίτης.

Μετά από ένα δυνατό και αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, οι αδερφοί Τσιτσιπά ηττήθηκαν τελικά από τους Koolhof και Kubot, No.7 στο ταμπλό, με 6-4, 5-7, 10-6.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τους Koolhof και Kubot να έχουν μια χαμένη ευκαιρία σε deciding point στο 3-3, 40-40 και τελικά να κάνουν το break στο επόμενο game, ξανά σε deciding point, όταν από το 4-4, 40-40 κέρδισαν τον πόντο και προηγήθηκαν με 5-4. Αυτό ήταν αρκετό για να τους δώσει το πρώτο σετ, αφού σέρβιραν επιτυχημένα για το 6-4 στη συνέχεια.

Και το 2ο σετ ήταν αμφίρροπο, με τους Koolhof και Kubot να φτάνουν ξανά σε deciding point δυο φορές, στα ίδια ακριβώς games, αλλά αυτή τη φορά οι αδερφοί Τσιτσιπά τα κέρδισαν και τα δυο, για να προηγηθούν με 4-3 και 5-4.

Στη συνέχεια οι δυο Έλληνες ήταν εκείνοι που πίεσαν περισσότερο, φτάνοντας σε τριπλό set point στο 10ο game (4-5, 15-40) και σε τετραπλό στο 12ο game (5-6, 0-40). Τελικά, στην 5η τους ευκαιρία συνολικά, έκαναν το πρώτο τους break στο ματς και πήραν το 2ο σετ με 7-5.

Στο match tie-break οι αδερφοί Τσιτσιπά προηγήθηκαν δυο φορές με mini-break, στο 2-0 και στο 4-2, όμως οι Koolhof και Kubot έκαναν μια αντεπίθεση που δεν είχε απάντηση, κερδίζοντας 6 συνεχόμενους πόντους για να βρεθούν μπροστά με 8-4, πριν τη δεύτερη αλλαγή πλευρών. Ο Πέτρος και ο Στέφανος μείωσαν σε 8-6, όμως στους δυο επόμενους πόντους οι Koolhof και Kubot δε λάθεψαν για να πάρουν το tie-break με 10-6 και να ολοκληρώσουν το ματς σε 1 ώρα και 40 λεπτά.


Στον 2ο γύρο του Masters της Μαδρίτης, το Νο.7 ζευγάρι του ταμπλό θα αντιμετωπίσει τους Marcelo Demoliner και Daniil Medvedev.

Οι αδερφοί Τσιτσιπά έδειξαν και σήμερα πως βρίσκονται σε καλό δρόμο, κοιτώντας στα μάτια για μια ακόμα φορά δυο πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots