ATP
Thiem: "Nα βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση στο Παρίσι"

 
Thiem: "Nα βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση στο Παρίσι"
tn team Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 - 19:46

Ο Dominic Thiem θα ξεκινήσει λίγο καθυστερημένα τη φετινή του χωμάτινη σεζόν την ερχόμενη εβδομάδα και είπε πως νιώθει αρκετά καλά, με τον μεγάλο του στόχο να είναι το Roland Garros.

"Το διάλειμμα μου έκανε καλό, το χρειαζόμουν. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψω. Η Μαδρίτη είναι πολύ καλό μέρος για μένα, έχω πολύ καλές αναμνήσεις απ' αυτό το τουρνουά. Οι συνθήκες ταιριάζουν πολύ καλά στο παιχνίδι μου. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ελπίζω να παίξω καλά", είπε ο Thiem, ο οποίος έχει συμπληρώσει ενάμιση μήνα μακριά από το tour.

Στο χώμα δεν έχει αγωνιστεί ακόμα ο Αυστριακός και θέλει να βρει την καλύτερή του φόρμα, καθώς πέρσι δεν τα κατάφερε να το κάνει και να διεκδικήσει έως το τέλος το Roland Garros, κάτι που έκανε το 2018 και το 2019, αλλά τον σταμάτησε και τις δυο φορές ο Rafael Nadal στον τελικό.

"Προετοιμάστηκα αρκετά στην Αυστρία, έκανε αρκετές σωματικές προπονήσεις και αρκετές προπονήσεις τένις. Πιστεύω πως είμαι σε καλό επίπεδο, πιθανότατα σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήμουν πριν ένα χρόνο."

Ζητήθηκε και ένα σχόλιο από τον Thiem για τον Nadal, τον παίκτη που του στέρησε το Roland Garros δυο φορές, με τον Αυστριακό να μιλάει με τα καλύτερα λόγια: "Πιστεύω πως βελτιώνει συνεχώς το παιχνίδι του. Έχει βελτιώσει κάθε τομέα του παιχνιδιού του. Αυτό πρέπει να κάνεις για να έχεις κάθε χρόνο επιτυχίες. Γι' αυτό και είναι τόσο σπουδαίο πρότυπο.

Ο στόχος μου είναι να δώσω αρκετούς αγώνες μέχρι το Roland Garros και από εκεί και πέρα να δώσω στον εαυτό μου τις καλύτερες πιθανότητες εκεί. Θέλω να είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση όταν φτάσω στο Roland Garros, στην καλύτερη τενιστική μου κατάσταση, για να έχω τις καλύτερες δυνατότητες να φτάσω μακριά."

Ο Thiem θα ξεκινήσει από τον 2ο γύρο τις υποχρεώσεις του στο Madrid Open, όπου θα αντιμετωπίσει κάποιον παίκτη από το προκριματικό ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots