ATP
Με ανεβασμένο ηθικό στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς

 
Με ανεβασμένο ηθικό στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς
tn team Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 - 16:33

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανυπομονεί να επιστρέψει και πάλι στους αγώνες μετά το μικρό διάλειμμα αυτής της εβδομάδας, με μεγάλο στόχο να κερδίσει περισσότερους βαθμούς και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται σε Μαδρίτη και Ρώμη. Οι δηλώσεις του πριν από το τουρνουά.

"Ήθελα να ξεκινήσω καλά στη φετινή χωμάτινη σεζόν και νομίζω τα κατάφερα, είμαι σε καλό δρόμο. Επίσης όλα αυτά τα αποτελέσματα με βοήθησαν να βρεθώ στην κορυφή του Race. Είναι σημαντικό να έχεις πλεονέκτημα εκεί. Βοηθάει και στην αυτοπεποίθηση και νιώθεις καλύτερα από ποτέ στο court", είπε ο Στέφανος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

Για τις προσδοκίες του για το Masters της Ισπανίας: "Δεν θα πω ψέματα, θέλω να φτάσω όσο πιο κοντά γίνεται στο προηγούμενο αποτέλεσμά μου, που ήταν ο τελικός. Ανυπομονώ γι' αυτή την εβδομάδα, όπως και για την επόμενη. Νιώθω πως πλησιάζω όλο και περισσότερο. Νιώθω πως έχω ευκαιρίες για να ανεβώ στο Νο.4 του κόσμου."

Με τα καλά του αποτελέσματα στο Monte-Carlo και στη Βαρκελώνη, ο Τσιτσιπάς μείωσε τη διαφορά του από τον Dominic Thiem στους 385 βαθμούς: "Είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό μου. Δε νομίζω ότι είναι κακό αυτό, επειδή έχω δουλέψει σκληρά και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Νιώθω πως έχω την ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό. Εννοείται πως είμαι ακόμα μακριά και πως χρειάζεται να δώσω αρκετούς αγώνες και να παίξω καλύτερο τένις, αλλά έχω μια νέα εβδομάδα τώρα και μετά θα έχω μια ακόμα νέα εβδομάδα στη Ρώμη. Αυτά τα τουρνουά έχουν πολλούς βαθμούς και δημιουργούν ευκαιρίες. Τώρα είμαι στην κορυφή του Race, που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θέλω να το αξιοποιήσω και να τερματίσω τη χρονιά στο Top 3 του Race."

Τέλος, ο Στέφανος μίλησε και για το τι έμαθε από τον αγώνα του με τον Nadal στη Βαρκελώνη: "Ο αγώνας με τον Rafa μου έμαθε ότι ίσως πρέπει να πηγαίνω περισσότερο για τα χτυπήματά μου κάποιες στιγμές και να μην περιμένω τόσο τον αντίπαλο να μου δώσει την ευκαιρία. Κάποιες φορές αισθάνομαι πως ήμουν πολύ παθητικός, όπως το σκέφτομαι τώρα. Θα μπορούσα να είχα ρισκάρει περισσότερο. Θα μπορούσα να είχα κάνει κάποια πράγματα πιο απρόβλεπτα και να είχα διαφορετικό αποτέλεσμα."

Ο Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο του Madrid Open, απέναντι σε έναν εκ των Nikoloz Basilashvili και Benoit Paire.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots