ATP
Μαδρίτη: Στο ίδιο μισό με Medvedev o Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tennisnews team Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 - 20:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Rafael Nadal μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό στο Masters της Μαδρίτης. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στο Νο.4 του ταμπλό και μπήκε στο ίδιο μισό με τον Daniil Medvedev. Αν και ο Ρώσος είναι στο Νο.2 του ταμπλό, στις συγκεκριμένες συνθήκες πιθανότατα ο Στέφανος δείχνει να είναι από τις προηγούμενες εμφανίσεις του στο χώμα σε πολύ καλή μοίρα, όσον αφορά την πρόκρισή του στον τελικό.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει αρχικά να κερδίσει έναν εκ των Nikoloz Basilashvili και Benoit Paire, στην πρεμιέρα του στο τουρνουά. Αργότερα διασταυρώνεται με τον Felix Auger-Aliassime, τον οποίο είχε κερδίσει στη Βαρκελώνη, ενώ στα προημιτελικά έχει πιθανούς αντιπάλους τους Diego Schwartzman και Denis Shapovalov. Στα ημιτελικά βεβαίως διασταυρώνεται με τον Medvedev και στον τελικό με τον Nadal.

Ο Nadal είναι πιθανό να παίξει στην πρεμιέρα του με τον 17χρονο Carlos Alcaraz, που ωστόσο θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο του Adrian Mannarino. Στη φάση των "16" ο Nadal έχει πιθανό αντίπαλο τον Jannik Sinner, στα προημιτελικά τον Alexander Zverev και στα ημιτελικά τον Dominic Thiem, που θα δώσει το πρώτο του τουρνουά για φέτος στο χώμα.

Στην πρεμιέρα του ο Αυστριακός θα παίξει με qualifier, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον Grigor Dimitrov. Ενδιαφέρουσα κλήρωση και για τον Medvedev, που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του τον πολύ δυνατό Alejandro Davidovich Fokina (ο Ισπανός θα παίξει με qualifier στον 1ο γύρο). Δύσκολη σε κάθε περίπτωση αναμένεται και η πρεμιέρα του Zverev, που θα παίξει με το νικητή του αγώνα του Kei Nishikori με τον Karen Khachanov!

Οι διασταυρώσεις στον 3ο γύρο (βάσει seedings):

[1] Nadal - Sinner [14]
[12] Hurkacz - Zverev [5]

[3] Thiem - Dimitrov [13]
[9] Bautista Agut - Rublev [6]

[7] Schwartzman - Shapovalov [11]
[15] Auger Aliassime - Tsitsipas [4]

[8] Berrettini - Carreno Busta [10]
[16] Garin - Medvedev [2]

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots