ATP
Η ιστορικής σημασίας πρωτιά του Τσιτσιπά στο Race

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 - 22:50

Η πρωτιά του Στέφανου Τσιτσιπά στο Race αυτόν τον μήνα έχει και ιστορική σημασία, αφού κανείς άλλος πλην των "Big 3" δεν είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να φτάσει σ' αυτή τη θέση.

Όπως δημοσίευσε σήμερα η ATP, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο 1ος παίκτης εκτός των Novak Djokovic, Rafael Nadal και Roger Federer, που ηγείται στην "κούρσα" του ATP Finals σ' αυτό το σημείο της σεζόν, δηλαδή μετά την συμπλήρωση των πρώτων τεσσάρων μηνών.

Ο Στέφανος είναι εδώ και δυο εβδομάδες στην κορυφή του Race to Turin, έχει δηλαδή κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον μέχρι τώρα στη χρονιά. Στη 2η θέση είναι ο Andrey Rublev και ακολουθεί ο Novak Djokovic.

Την τελευταία φορά που κανείς από τους "Big 3" δεν ήταν στην 1η θέση μετά και το τέλος του Απριλίου, το 2014, στην κορυφή ήταν ο Stan Wawrinka, ο οποίος είχε κατακτήσει το Australian Open. Εκείνη τη χρονιά, νικητής στο Race ήταν ο Djokovic.

Αυτό δείχνει και πως μπορεί να είναι μια σημαντική επιτυχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει κριθεί ακόμα κάτι. Για να φτάσουμε στην τελευταία χρονιά που κανείς από τους "Big 3" δεν ήταν 1ος στο Race στο τέλος της χρονιάς, πρέπει να "ταξιδέψουμε" έως το πολύ μακρινό 2003, όταν στο Νο.1 είχε τερματίσει ο Andy Roddick!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots