ATP
Προημιτελικά στο Challenger της Ρώμης ο Κοκκινάκης (vid)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 - 11:45

Έναν πολύ καλό αγώνα έκανε ο Θανάσης Κοκκινάκης, που απέκλεισε από το δυνατό Challenger της Ρώμης το Νο.3 του ταμπλό, Federico Gaio, για να προκριθεί στην προημιτελική φάση.

Φαίνεται πως αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του και στο χώμα ο Θανάσης Κοκκινάκης, που κάθε εβδομάδα παίζει και καλύτερα, στo Challenger Tour.

Αυτή την εβδομάδα ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός βρίσκεται στη Ρώμη και αγωνίζεται στο Garden Open II, ένα 80άρι τουρνουά Challenger.

Την Τετάρτη κέρδισε για τον 2ο γύρο τον Ιταλό Federico Gaio, No.3 στο ταμπλό και Νο.138 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-7 (8), 6-3, 6-4.

Ο Κοκκινάκης έχασε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ και το πλήρωσε, αφού μετά από ένα γεμάτο tie-break, στο οποίο είχε και 2 set points, έχασε τελικά το 1ο σετ (10-8 στο tie-break).

Δεν πτοήθηκε όμως και βρήκε το δρόμο προς τη νίκη ακόμα και έτσι. Στο 2ο σετ έκανε πάλι γρήγορο break και προηγήθηκε με 4-1, για να διατηρηθεί μπροστά ως το τέλος του και να το κατακτήσει με 6-3.

Στο 3ο σετ πάλι έκανε break νωρίς, στο 3ο game για το 2-1. Έκτοτε, χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο 4ο game (3-1) και ακόμα ένα στο 8ο game (5-3), για να διατηρήσει τη διαφορά του ενός break και να ολοκληρώσει τη νίκη του στο 10ο game, με ένα love service game.

Την Παρασκευή, ο Κοκκινάκης, ο οποίος ήταν επίσης στα προημιτελικά των δυο Challengers του Σπλιτ στην Κροατία τις προηγούμενες εβδομάδες, θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Ιταλό, τον Alessandro Giannessi, για μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots