ATP
Ξανά στο Νο.2 ο Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Barcelona Open
tn team Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 - 10:43

Μετά τον 12ο τίτλο του στη Βαρκελώνη, ο Rafael Nadal επέστρεψε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον Daniil Medvedev. Νέο career high για τον Jannik Sinner. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Nadal ο οποίος έχει περάσει περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλον παίκτη στο Top 2 (577) και στο Νο.2 συγκεκριμένα (368), επέστρεψε σήμερα στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, μετά και τους 500 βαθμούς που κέρδισε (420 καθαρά κερδισμένοι βαθμοί) στη Βαρκελώνη.

Πάντα στο Νο.1 και χωρίς να απειλείται είναι ο Novak Djokovic, o οποίος έχει 11.963 βαθμούς. Με αισθητή διαφορά από τους Nadal και Medvedev, στο Νο.4 βρίσκεται ο Dominic Thiem, ενώ πλησίασε αρκετά τον Αυστριακό ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε στο Νο.5.

Στην 6η θέση, σε μεγάλη απόσταση από τον Τσιτσιπά, είναι ο Alexander Zverev, τον οποίο ακολουθεί ο Andrey Rublev στο Νο.7. Στο Νο.8 είναι ο Roger Federer, στο Νο.9 ο Diego Schwartzman και το Top 10 συμπληρώνει ο Matteo Berrettini.

Ο Pablo Carreno Busta, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της Βαρκελώνης, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.12, ενώ μια θέση κέρδισε και ο Jannik Sinner, ο οποίος βελτίωσε το career high του και βρίσκεται πλέον στο Νο.18.

Ο φιναλίστ του Serbia Open, Aslan Karatsev, κέρδισε επίσης μια θέση και ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ, στο Νο.27 του κόσμου. Τέλος, στο Top 50 επέστρεψε ο Cameron Norrie, που κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.50. Ο Βρετανός έχει φτάσει μέχρι και στο Νο.41 στο παρελθόν.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots