ATP
Nadal: "Διεκδικητής σε κάθε τουρνουά ο Στέφανος"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Barcelona Open
tn team Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 23:48

Για ακόμα μια φορά ο Rafael Nadal είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Στέφανο Τσιτσιπά, μιλώντας για τη βελτίωσή του και εκφράζοντας την πεποίθησή του πως είναι ανάμεσα στα φαβορί σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται.

"Ο Στέφανος είναι ένας παίκτης που παίζει με πολύ πάθος, είναι νέος, έχει το ταλέντο και το κίνητρο να γίνεται όλο και καλύτερος και αυτό κάνει, βελτιώνει όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. Είναι διεκδικητής του τίτλου σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται. Για μένα ήταν μια σημαντική νίκη, μια νίκη απέναντι σε έναν εκπληκτικό παίκτη", είπε ο Nadal στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στη Βαρκελώνη.

Ο Nadal μίλησε και για τον 12ο τίτλο του στο Barcelona Open: "Ήταν σημαντικός τίτλος για μένα, για την αυτοπεποίθησή μου και επειδή αυτό είναι ένα σημαντικό τουρνουά στην καριέρα μου. Κατάφερνα σε κάθε αγώνα να παίζω καλύτερα από τον προηγούμενο και σήμερα ήμουν καλύτερος από χθες. Έχω ακόμα περιθώρια βελτίωσης, δεν ήμουν τέλειος σήμερα, ξέρω πως μπορώ να παίξω καλύτερα στο χώμα και η σημερινή μέρα θα με βοηθήσει να ανεβάσω κι άλλο το επίπεδο για να διεκδικήσω τα επόμενα τουρνουά."

Ο σημερινός ήταν ο μεγαλύτερος best-of-three αγώνας στο tour για φέτος, καθώς χρειάστηκε 3 ώρες και 38 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Μετά από σχετική ερώτηση, ο Nadal είπε πως ήταν έτοιμος και για ακόμα μεγαλύτερη μάχη, αν αυτό χρειαζόταν: "Ήμουν έτοιμος και γι' αυτό. Φυσικά δεν έπαιξα σε αρκετούς αγώνες τους τελευταίους 2 μήνες και αγώνες σαν και τον σημερινό με κάνουν να νιώθω καλύτερα σωματικά και πιο έτοιμος για μεγάλες μάχες. Αλλά ένιωθα καλά στο court, έχω δουλέψει σκληρά για τέτοιες ημέρες και νομίζω ήμουν έτοιμος για να συνεχίσω να παίζω. Σίγουρα ήμουν λίγο κουρασμένος, αλλά δεν θα είχα πρόβλημα. Και φυσικά θα ήμουν πιο έτοιμος αν είχα προετοιμαστεί για best-of-five αγώνες."

Τέλος, ο Nadal σχολίασε το γεγονός πως συνεχίζει να κερδίζει τίτλους σαν κι αυτόν, 16 χρόνια μετά από τον πρώτο του τίτλο στη Βαρκελώνη: "Σημαίνει πολλά για μένα, ήταν κάτι που δεν φανταζόμουν πριν 10 ή 15 χρόνια. Είχα δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου, με τους τραυματισμούς, αλλά πάντα συνέχιζα να αγαπώ πολύ αυτό το άθλημα και αυτό διατήρησε ψηλά τα επίπεδα του πάθους και του κινήτρου μου. Είμαι πολύ χαρούμενος, ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα για μένα και ήρθε στην κατάλληλη στιγμή της σεζόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots