ATP
Πρωταθλητής ο Berrettini στο Βελιγράδι (vid)

 
Πρωταθλητής ο Berrettini στο Βελιγράδι (vid)
tennisnews team Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 23:29

Ο Matteo Berrettini επικράτησε του Aslan Karatsev σε έναν τελικό που κρίθηκε στο tie-break του 3ου σετ, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Serbia Open του Βελιγραδίου.

Ο Berrettini πραγματοποίησε μια ιδανική επιστροφή στην αγωνιστική δράση αυτή την εβδομάδα, κατακτώντας το 250άρι τουρνουά του Novak Tennis Center, στο οποίο συμμετείχαν μεγάλα ονόματα.

Στον τελικό του Serbia Open, ο Ιταλός επιβλήθηκε του Aslan Karatsev, που χθες έβγαλε εκτός τον Novak Djokovic, με 6-1, 3-6, 7-6 (0).

"Αυτός ο τίτλος είναι για την οικογένειά μου, που για πρώτη φορά μπορούσε να βρίσκεται εδώ, ενώ κερδίζω έναν τίτλο. Οπότε είναι ξεχωριστός τίτλος για μένα. Διανύσαμε μαζί μαι μεγάλη διαδρομή από τότε που ήμουν παιδί, οπότε τους αξίζει να με δουν να αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο. Τους αγαπώ πολύ", είπε στην απονομή ο Berrettini.

Ο 25χρονος Ιταλός, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.2 στο ταμπλό, πέτυχε 9 άσους σήμερα και "έσπασε" το σερβίς του Karatsev 3 φορές συνολικά στο ματς. Αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς παρότι προηγήθηκε με break στο 3ο σετ, ο Ρώσος τον ισοφάρισε και το σετ κρίθηκε στο tie-break. Εκεί ο Berrettini ήταν ο καλύτερος παίκτης και έβαλε τέλος στο ματς με ένα επιβλητικό 7-0.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για τον Berrettini, 3ος στο χώμα και 1ος μετά το καλοκαίρι του 2019. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς σε 4-1 νίκες, ενώ όλοι οι τελικοί του μέχρι στιγμής είναι σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 250.

Για τον Karatsev ήταν ο 2ος τελικός καριέρας, μερικές εβδομάδες μετά το Ντουμπάι, όπου κατάφερε να κερδίσει τον 1ο τίτλο του σε ένα 500άρι τουρνουά. Ο 27χρονος Ρώσος κάνει τρομερή χρονιά, αφού μετά τη μεγάλη έκπληξη και την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open, κέρδισε έναν τίτλο σε 500άρι τουρνουά και αυτή την εβδομάδα πανηγύρισε μια νίκη απέναντι στο Νο.1 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots