ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Χαρούμενος με το επίπεδό μου, θα συνεχίσω να παλεύω"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 22:30

Μετά τον σπουδαίο τελικό της Βαρκελώνης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε στο tennisnews.gr με το επίπεδό του καθόλη τη διάρκεια του τουρνουά και στον σημερινό τελικό, ταυτόχρονα όμως και απογοητευμένος με την τελική έκβαση του αγώνα.

"Υπάρχει θετικό feedback για τον σημερινό αγώνα. Είμαι λυπημένος γιατί έφτασα πολύ κοντά και προσπάθησα πολύ. Γενικά ένιωθα πολύ καλά στο game που είχα το match point. Ένιωσα ότι ήμουν σε καλό mindset, ήταν λίγο άτυχο αυτό που συνέβη εκεί με το net, ήμουν κυριολεκτικά 2 εκατοστά μακριά από τη νίκη. Αυτό νομίζω μπήκε λίγο στο κεφάλι μου μετά, το 'θελα πραγματικά πάρα πολύ. Φυσικά και δεν περίμενα να μου το δώσει, αλλά τα χτυπήματά μου πίεζαν πάρα πολύ εκείνη τη στιγμή και ένιωθα ότι ήταν πιο σφιγμένος (ο Rafa). Μετά απ' αυτό το game ένιωσα πως χαλάρωσε πιο πολύ και ήταν πιο παθιασμένος. Ήταν δύσκολο game, δεν κατάφερα να κρατήσω το σερβίς μου και τα υπόλοιπα έγιναν όπως έγιναν", μας είπε αρχικά ο Στέφανος, βάζοντάς μας ξανά στα τελευταία λεπτά του συγκλονιστικού τελικού, όπου είχε ακόμα και championship point, πριν χάσει τη μεγάλη ευκαιρία και κατ' επέκταση χάση και το ματς.

"Ήταν σίγουρα μια καλή εβδομάδα, είμαι χαρούμενος με το επίπεδο που έδειξα. Φυσικά ο Rafa είναι ένας αξιοσέβαστος αθλητής στον παγκόσμιο αθλητισμό. Για μένα είναι ένα πολύ καλό μάθημα, θέλω πολύ μια νίκη ενάντια στον Rafa, κυρίως στο χώμα. Ήταν λυπηρό γιατι έφτασα πολύ κοντά, η παρουσία μου στη Βαρκελώνη ήταν πολύ ξεχωριστή και έφτασα κοντά στο να κερδίσω 2 τίτλους στη σειρά, κάτι που ήθελα πάρα πολύ", πρόσθεσε.

Όσο για το αν θα άλλαζε κάτι σε αυτές τις στιγμές, ο Στέφανος μας είπε: "Δεν έχω μετανιώσει για κάτι. Έκανα εκείνο που ένιωσα σωστό εκείνη τη στιγμή. Είχα δυο επιλογές, προτίμησα inside-in αντί για inside-out. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ήμουν πιο επιθετικός εκείνη τη στιγμή, ίσως αν έκανα inside-out και ανέβαινα στο φιλέ τα πράγματα να είχαν διαφορετική εξέλιξη.

Αλλά αυτό είναι το άθλημα, υπάρχουν αυτές οι στιγμές, αυτοί οι αγώνες. Μου θυμίζει λίγο τον αγώνα μου με τον Dominic Thiem στο Πεκίνο που ήταν και εκείνο 500άρι, που το έχασα ενώ είχα break point στο 4-4 του 2ου σετ (είχε κερδίσει το 1ο). Αυτά τα ματς παίζονται στις λεπτομέρειες και δεν μου 'χει κάτσει μέχρι στιγμής. Θα συνεχίσω να παλεύω όμως με όσο περισσότερη υπομονή γίνεται, γιατί ένα τέτοιο τουρνουά έχει μεγάλη αξία για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots