ATP
LIVE: Nadal - Τσιτσιπάς 6-4, 6-7, 7-5 (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tennisnews team Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 19:34

Ο Rafael Nadal κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-4, 6-7 (6), 7-5 σε έναν συγκλονιστικό τελικό στη Βαρκελώνη, που ξεπέρασε τις 3,5 ώρες σε διάρκεια!

Ο Nadal κέρδισε τον 12ο τίτλο του σε 12 τελικούς στη Βαρκελώνη, μετά από έναν επικό τελικό, αναμφίβολα τον καλύτερο στη φετινή σεζόν στο ATP Tour.


3ο ΣΕΤ

Στο αποφασιστικό σετ αρχικά οι δυο παίκτες κρατούσαν εύκολα τα σερβίς τους, με τον Στέφανο να απειλεί πρώτος στο 10ο game, όταν ο Nadal σέρβιρε για να μείνει στο ματς στο 4-5.

Ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο championship point για 1η φορά στο ματς, αλλά ο Nadal έμεινε ψύχραιμος και το έσβησε, σε ένα ράλι που ο Τσιτσιπάς φαινόταν να έχει το πάνω χέρι.

Ο Rafa τελικά κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 5-5, για να περάσει εκείνος στη θέση του επιτιθέμενου λίγο αργότερα, φτάνοντας σε διπλό break point στο 5-5, 15-40. Και ο Τσιτσιπάς πολύ ψύχραιμα έκανε το 40-40, όμως δεν έκλεισε το game και ο Ισπανός βρήκε 3η ευκαιρία και με λάθος του Τσιτσιπά τελικά έκανε το καθοριστικό break, για να προηγηθεί με 6-5.

Ο Στέφανος είχε μια τελευταία ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς, καθώς ο Nadal προηγήθηκε με 6-5, 30-0, αλλά με 3 συνεχόμενους πόντους ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε στο break point. O Nadal όμως άντεξε, ισοφάρισε σε 40-40, δημιούργησε το 3ο του championship point σ' αυτόν τον συναρπαστικό τελικό και μετά από 3 ώρες και 38 λεπτά το αξιοποίησε, για να βάλει τέλος σ' αυτή την επική αναμέτρηση.


2ο ΣΕΤ:

Ο Στέφανος μπήκε πιο δυνατά και στο 2ο σετ, όπως είχε κάνει στο 1ο, για να προηγηθεί με 3-1. Ο Ισπανός ωστόσο κέρδισε τα 3 επόμενα games και προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4, βάζοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον Στέφανο.

Στο 10ο game, είχε και την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, καθώς είχε διπλό championship point στο 4-5, 15-40, με τον Στέφανο να μένει ψύχραιμος και να πραγματοποιεί μια συγκλονιστική επιστροφή στο παιχνίδι.

Αφού έσβησε τα championship points o Έλληνας παίκτης είχε τριπλό break point στο 5-5, 0-40, αλλά ο Nadal στάθηκε στο ύψος του και με 5 συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε ξανά, στο 6-5.

Ο Στέφανος έστειλε το σετ σε tie-break και εκεί προηγήθηκε με 4-2 και με 6-4, έχοντας διπλή ευκαιρία να τελειώσει το σετ. Ήταν η σειρά του Nadal να σώσει δυο ευκαιρίες στη σειρά και να ισοφαρίσει σε 6-6, στον επόμενο πόντο ο Ισπανός όμως έκανε διπλό λάθος και ο Τσιτσιπάς αξιοποίησε την 3η του ευκαιρία, για να ισοφαρίσει τον τελικό μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Tα δυο championship points που έσβησε με τρομερή ψυχραιμία ο Στέφανος:


Το σβησμένο set point του Nadal με φοβερό πόντο στο φιλέ:


1ο ΣΕΤ:

Παρότι έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα στον τελικό και είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί με double break, o Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο του σετ στην φετινή χωμάτινη σεζόν, από έναν Rafael Nadal που ανέβασε ταχύτητα τα τελευταία λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο σετ και είχε 2 ευκαιρίες για να κάνει και το double break για το 4-1, όμως ο Nadal άντεξε και αργότερα ισοφάρισε και σε 4-4. Ο Στέφανος είχε άλλες 3 ευκαιρίες για break στο 9ο game, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε και ο Ισπανός έφτασε τα 4 κερδισμένα games στη σειρά, κερδίζοντας το 1ο σετ με 6-4.

Αυτό ήταν το 1ο χαμένο σετ του Στέφανου στη φετινή χωμάτινη σεζόν, μετά από 17 κερδισμένα σετ στη σειρά.

Tα στατιστικά του 1ου σετ:

Μερικοί από τους καλύτερους πόντους του 1ου σετ από τον Στέφανο:

 

 

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots