ATP
Djokovic: "Με κουβάλησε ο κόσμος, αλλά o Karatsev ήταν καλύτερος"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Starsport/Serbia Open
tn team Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 9:29

Μετά την απρόσμενη ήττα του από τον Aslan Karatsev σ' αυτόν τον πολύ σπουδαίο ημιτελικό του Βελιγραδίου, ο Novak Djokovic ήταν αρκετά απογοητευμένος με την εμφάνισή του, στάθηκε στην εκπληκτική ατμόσφαιρα και στον κόσμο που τον "κουβάλησε" μέχρι το 3ο σετ του αγώνα, ενώ έδωσε και τα συγχαρητήρια στον αντίπαλό του, αναγνωρίζοντας πως έπαιξε καλύτερα και θαρραλέα.

"Σίγουρα ποτέ δεν είναι ευχάριστο να χάνεις στο σπίτι σου, είναι απογοητευτικό. Δεν νιώθω καλά τώρα, αλλά πρέπει να συγχαρώ τον Karatsev, έπαιξε πολύ γενναία. Όποτε χρειαζόταν να κάνει τα καλύτερά του χτυπήματα, το έκανε. Του αξίζουν συγχαρητήρια, ήταν εκπληκτική εμφάνιση από τη μεριά του", είπε ο Djokovic, ο οποίος αξιοποίησε μόλις 5 από τα 28 break points που είχε στην αναμέτρηση με τον Karatsev.

"Από τη δική μου μεριά, έπαιξα σε αρκετά χαμηλό επίπεδο, κατά τη γνώμη μου. Είχα μερικές εκλάμψεις ποιοτικού τένις και πάλεψα σε όλο το παιχνίδι, κάτι που είναι θετικό. Προσπάθησα για την ανατροπή, το κοινό ήταν εκπληκτικό. Με κουβάλησαν σε όλο το παιχνίδι και προσπάθησαν να με σηκώσουν ως το τέλος. Εξαιτίας τους, πιστεύω, κέρδισα το 2ο σετ. Δυστυχώς στο 3ο, απλά ήταν ο καλύτερος παίκτης στις πιο καθοριστικές στιγμές. Είχα τις ευκαιρίες μου, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός."

Το ATP Tour επέστρεψε αυτό το χρόνο για πρώτη φορά στο Βελιγράδι μετά από 9 χρόνια. Το 2012, την τελευταία φορά που το Βελιγράδι φιλοξένησε τουρνουά, ο Djokovic είχε κατακτήσει τον τίτλο. Το σημερινό τουρνουά έχει ακόμα μεγαλύτερη συναισθηματική αξία για τον Nole, αφού φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του, το Novak Tennis Center.

"Είναι απογοητευτικό να τελειώνει έτσι η εβδομάδα μου εδώ, στο σπίτι μου. Έχασα όμως από έναν καλύτερο παίκτη, που ήταν πιο θαρραλέος από εμένα. Ρίσκαρε στα χτυπήματά του την κατάλληλη στιγμή και δικαιώθηκε. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια καλή εβδομάδα για μένα και ένα επιτυχημένο τουρνουά γενικά, για μας, για το Serbia Open. Ελπίζω να έχουμε έναν καλό τελικό αύριο."

Στον τελικό του Serbia Open (Κυριακή, 18:00GR), ο Karatsev θα αντιμετωπίσει τον Matteo Berrettini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots