ATP
"Άλωσε" το Βελιγράδι ο Karatsev! (vids)

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev © Serbia Open
tn team Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 - 21:49

O Aslan Karatsev "άλωσε" το Βελιγράδι καθώς κέρδισε τον Novak Djokovic με 7-5, 4-6, 6-4 μετά από έναν αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 26 λεπτά, σε μια από τις μεγαλύτερες μάχες της φετινής σεζόν μέχρι στιγμής!

Μια τεράστια μάχη έλαβε χώρα στο Βελιγράδι και ο Aslan Karatsev πέτυχε τη νέα μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, για να βγάλει εκτός Serbia Open τον τοπικό ήρωα, Novak Djokovic. 

Η συγκλονιστική χρονιά συνεχίζεται για τον Karatsev, που μετά τη μεγάλη έκπληξη στην Αυστραλία, όπου έφτασε έως τα ημιτελικά του Australian Open ξεκινώντας από τα προκριματικά (και είχε χάσει με 3-0 σετ από τον Djokovic), συνέχιζε να παίζει εξαιρετικό τένις και στα τουρνουά του Μαρτίου, αλλά και στη χωμάτινη σεζόν μέχρι στιγμής.

Σήμερα πέτυχε μόλις την 3η του Top 10 νίκη, έχοντας φυσικά πετύχει και τις άλλες δυο σε αυτή τη χρονιά, ενώ ήταν η 1η του Top 5 νίκη και προφανώς και η 1η του νίκη απέναντι στο Νο.1 του κόσμου, αυτομάτως και η μεγαλύτερη στην καριέρα του.

Προκρίθηκε για 2η φορά σε τελικό στο tour, μόλις έναν μήνα μετά την κατάκτηση του Dubai Tennis Championships. Αύριο, απέναντι σε έναν εκ των Matteo Berrettini και Taro Daniel, θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο στο χώμα.

Σε έναν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Djokovic αριθμό, ο Karatsev κατάφερε να σώσει τα 23 από τα 28 break points που αντιμετώπισε σήμερα, σε μια συγκλονιστική μάχη μεταξύ των δυο, που είχε τρια πολύ γεμάτα σετ και μεγάλες μάχες σχεδόν σε κάθε game που παίχτηκε.

Ο Djokovic μπορεί να ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό σήμερα, όμως αυτό δεν αναιρεί την εξαιρετική εμφάνιση του Karatsev, που ειδικά στα πιο κρίσιμα σημεία έβρισκε μεγάλα σερβίς, έκανε καλές επιλογές και κατάφερε να μη "λυγίσει" ούτε πνευματικά, έχοντας απέναντί του έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών σε αυτόν τον τομέα.

Στο 1ο σετ ο 27χρονος Ρώσος ανέτρεψε το 0-3, κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 5-4, έχοντας την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς του. Ο Djokovic ισοφάρισε σε 5-5, όμως με νέο break o Ρώσος ανέκτησε το προβάδισμα και τελικά, μετά από 3 σβησμένα break points, κράτησε το σερβίς του στο 12ο game για το 7-5.

Και στο 2ο σετ ο Djokovic προηγήθηκε νωρίς με break για το 2-0 και ο Karatsev πέρασε στην αντεπίθεση, κέρδισε 4 games στη σειρά και βρέθηκε μπροστά με 7-5, 4-2. Ήταν έναν πόντο μακριά από το 5-3 ο Ρώσος, όμως τα πράγματα άλλαξαν και πάλι, με τον Djokovic να έχει πλέον εκείνος το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι, που του επέτρεψε να κερδίσει 4 πολύ κλειστά games στη σειρά, όπως νωρίτερα είχε κάνει ο αντίπαλός του. Με αυτό το σερί ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου πήρε το 2ο σετ με 6-4 μέσα σε πανδαιμόνιο στο Novak Tennis Center.  

Ακολούθησε ένα εξίσου κλειστό και δυνατό 3ο σετ, στο οποίο αμφότεροι οι δυο τους είχαν ευκαιρίες για break. Ο πρώτος που κατάφερε τελικά να φτάσει σε αυτό ήταν ο Karatsev, στο 7ο game, για να προηγηθεί με 4-3. Με love service game ο Ρώσος έφτασε στο 5-3 αυτή τη φορά, όμως ούτε τότε είχε τελειώσει η αποστολή του.

Ο Nole έσβησε ένα match point στο 9ο game, κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 5-4 και στο 10ο game είχε την ευκαιρία του να επιστρέψει, έχοντας διπλό break point για την ισοφάριση (5-4, 15-40). Για ακόμα μια φορά ο Karatsev έβγαλε μεγάλα σερβίς και δεν έκανε λάθος ενώ ήταν υπό πίεση, για να πάρει τους 4 επόμενους πόντους και τελικά να "σφραγίσει" αυτή την πολύ σπουδαία πρόκριση, λίγο πριν συμπληρωθούν 3,5 ώρες μάχης στο court.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots