ATP
Nadal - Τσιτσιπάς στον τελικό της Βαρκελώνης (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Barcelona Open
tn team Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 - 18:34

Ο Rafael Nadal έκανε το καθήκον του απέναντι στον Pablo Carreno Busta και προκρίθηκε στον τελικό του Barcelona Open για 12η φορά στην καριέρα του. Εκεί θα διεκδικήσει και τον 12ο τίτλο του στη Βαρκελώνη, απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Nadal έπαιξε αρκετά καλά, πιθανότατα έκανε τον καλύτερο αγώνα του στην εβδομάδα, για να κερδίσει τον Carreno Busta με 6-3, 6-2 και να πάρει σχετικά εύκολα την πρόκριση για τον τελικό της Βαρκελώνης, όπου θα επιστρέψει μετά από 3 χρόνια.

Θα είναι η 12η παρουσία του στον τελικό του Barcelona Open, όπου έχει κερδίσει όλους τους προηγούμενους (11-0) και έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 11 φορές. Μια από αυτές κέρδισε και τον αυριανό του αντίπαλο, Στέφανο Τσιτσιπά, το 2018, στον πρώτο τελικό του Έλληνα τενίστα στο tour.

Φυσικά αυτός ο τελικός αναμένεται πολύ διαφορετικός, καθώς τότε ο Nadal είχε χάσει μόνο 3 games. Αυτή τη στιγμή ο Τσιτσιπάς παίζει εκπληκτικό τένις, προέρχεται από 9 διαδοχικές νίκες και 17 κερδισμένα σετ στη σειρά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πρωταθλητής στο Monte-Carlo.

H βελτίωση του Rafa σήμερα σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες του στην εβδομάδα ήταν αισθητή και ο 34χρονος Ισπανός τελείωσε τον αγώνα με 19 winners και μόλις 10 αβίαστα λάθη. Δεν έκανε κακό παιχνίδι ο Carreno Busta, του οποίου ο απολογισμός ήταν στους 18 winners και στα 14 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων "ξέφυγε" πολύ νωρίς με 5-1, αλλά δεν ξεμπέρδεψε με το σετ, αφού ο Carreno Busta κατάφερε να μειώσει σε 5-3 και είχε μάλιστα 3 ευκαιρίες για νέο break στο 9ο game, που θα τον έφερνε ένα service game μακριά από την ισοφάριση.

Ο Nadal φρόντισε να αποφύγει αυτό το σενάριο, σβήνοντας τις ευκαιρίες του Carreno Busta και κρατώντας τελικά το σερβίς του, για να κλείσει το σετ με 6-3. Στη συνέχεια τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον Rafa, που προηγήθηκε με 4-0 στο 2ο σετ και δεν κινδύνεψε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς, για να φτάσει με άνεση στο 6-2.

H νίκη αυτή έστειλε τον Nadal στον 124ο τελικό της καριέρας του, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 87ο τίτλο του (86-37 σε τελικούς). Για φέτος θα είναι ο πρώτος τελικός του Ισπανού, που αξίζει να σημειωθεί πως έχει κερδίσει τους 6 τελευταίους του τελικούς.

Απέναντι στον Τσιτσιπά ο Nadal έχει θετικό ρεκόρ, καθώς προηγείται στο head-2-head με 6-2 νίκες, ωστόσο ο Στέφανος τον είχε κερδίσει επιστρέφοντας από 0-2 σετ στην τελευταία τους αναμέτρηση, στο Australian Open τον περασμένο Φεβρουάριο, σε εκείνη την επική ανατροπή και νίκη του Έλληνα πρωταθλητή. Επίσης ο Στέφανος έχει κερδίσει και στο χώμα τον Nadal μια φορά, στη Μαδρίτη το 2019. Συνολικά στο χώμα ο Nadal προηγείται με 2-1 νίκες, ενώ σε τελικό θα συναντηθούν για 3η φορά, με τον Nadal να έχει κερδίσει τους 2 προηγούμενους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots