ATP
Με "σπασμένα φρένα" ο Στεφ - στον τελικό της Βαρκελώνης (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 - 16:06

Ούτε ο Jannik Sinner κατάφερε να "φρενάρει" τον εκπληκτικό Στέφανο Τσιτσιπά, που κέρδισε και τον Ιταλό με 2-0 σετ για να προκριθεί στον τελικό του Barcelona Open.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε και σήμερα μεγάλο τένις, για να επιβληθεί του Jannik Sinner με 6-3, 6-3 σε 1 ώρα και 23 λεπτά και να πάρει σχετικά άνετα την πρόκριση για τον τελικό του Barcelona Open.

Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη του Στέφανου στη φετινή χωμάτινη σεζόν (9-0), ενώ επιπλέον δεν έχει χάσει ακόμα σετ σε αυτές τις 9 αναμετρήσεις (17/17). Έφτασε ακόμα τις 26 νίκες στη φετινή σεζόν, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ του tour, του Andrey Rublev (και οι δυο έχουν 26 νίκες και 5 ήττες).

Επίσης προκρίθηκε στον 3ο του τελικό για φέτος, μετά από το Ακαπούλκο, όπου είχε ηττηθεί από τον Alexander Zverev, και το Monte-Carlo Masters, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά θα παίξει για 15η φορά σε τελικό (6-8 νίκες) και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του. Στη Βαρκελώνη θα είναι για 2η φορά στον τελικό, μετά από το 2018, όπου είχε ηττηθεί από τον Rafael Nadal - στον πρώτο του ever τελικό στο tour.

Είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Nadal και στον αυριανό τελικό, καθώς στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθεί ο Rafa με τον επίσης Ισπανό Pablo Carreno Busta. 

Ο Τσιτσιπάς τελείωσε τον σημερινό αγώνα με 17 winners και 18 αβίαστα λάθη, ενώ ο Sinner είχε 13 winners και 17 αβίαστα λάθη. Πιο σημαντικό ακόμα, ήταν το γεγονός πως ο Έλληνας τενίστας έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε σήμερα, βγάζοντας πολύ μεγάλα σερβίς όποτε χρειάστηκε περισσότερο.

Το 1ο break για τον Στέφανο ήρθε στην 6η του ευκαιρία, καθώς και ο Sinner αντιστάθηκε σθεναρά στο σερβίς του, μέχρι τελικά το Νο.5 του κόσμου να το "σπάσει" στο 8ο game του 1ου σετ και να προηγηθεί με 5-3.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος πρώτα έσβησε 2 break points για να ισοφαρίσει σε 2-2 και αμέσως μετά προηγήθηκε με 0-40 στο σερβίς του Sinner, για να εκμεταλλευτεί την 3η του ευκαιρία και να φτάσει στο break.

Βρέθηκε για μια ακόμα φορά σε δύσκολη θέση σε service game του ο Στεφ, στο 8ο game, αλλά από το 0-30 πήρε πολύ γρήγορα 4 πόντους στη σειρά και έφτασε στο 5-3. Αργότερα έκανε και 3ο break, για να "σφραγίσει" στο 9ο game του 2ου σετ τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό.

Παρότι έχει κερδίσει το ATP Finals το 2019 και τον πρώτο του Masters 1000 τίτλο την περασμένη εβδομάδα στο Monte-Carlo, o Στέφανος δεν έχει κερδίσει ακόμα τίτλο σε 500άρι και αύριο θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία, αφού βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση.

Αρχής γενομένης από τη Βαρκελώνη το 2018, όπου έδωσε έπαιξε στον πρώτο τελικό της καριέρας του, ο Στέφανος έχει ηττηθεί σε 6 τελικούς διοργανώσεων της σειράς ATP 500.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots