ATP
Τσιτσιπάς: "Υπομονή, επιμονή και αναπνοή"

 
Τσιτσιπάς: "Υπομονή, επιμονή και αναπνοή"
tn team Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 - 20:36

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε το τρίπτυχο της πολύ επιτυχημένης χωμάτινης σεζόν που διανύει μέχρι στιγμής, ενώ μίλησε ακόμα για τον αγώνα του με τον Felix Auger-Aliassime και για το επόμενο παιχνίδι με τον Jannik Sinner.

"Η καλύτερη ψυχολογία κάνει τη διαφορά. Τα τρια στοιχεία που θα έβαζα, είναι υπομονή, επιμονή και αναπνοή. Αναπνέω καλύτερα, κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ πιο βολικά μέσα στο γήπεδο, νιώθω ότι μπορώ να παίξω συνεχόμενα μεγάλα ράλι και λιγότερο κουρασμένος από πριν. Αυτό έχει συμβάλλει στο να νιώθω αναζωογονημένος και ότι μπορώ να παίξω πολλή ώρα. Δεν έχει να κάνει τόσο με το τένις μου, όσο με την ψυχολογία", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, όταν τον ρωτήσαμε για το τι είναι αυτό που έχει κάνει τη διαφορά τις δυο τελευταίες εβδομάδες και αγωνίζεται με συνέπεια στο υψηλότερο του επίπεδο.

Σε άλλη ερώτηση που του έγινε στα ελληνικά, ο Στέφανος μίλησε για τον επόμενο αντίπαλό του, Jannik Sinner, τονίζοντας πως αυτός ο αγώνας θα είναι από τους σημαντικότερους που έχει δώσει ως τώρα στο χώμα: "Θέλω πολύ να δείξω κάτι καλό αύριο. Δεν ξέρω ποιος είναι το φαβορί, αλλά θα παίξω το παιχνίδι μου και θα προσπαθήσω να δείξω τις μεγαλύτερες δυνάμεις μου έξω στο γήπεδο. Θα είναι πολύ μεγάλο ματς, ένα από τα μεγαλύτερα που έχω κάνει αυτή την περίοδο στο χώμα. Το παίρνω στα σοβαρά και προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όπως την κάνω σωστά κάθε μέρα."

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, ο Στέφανος είπε λίγα λόγια για τον σημερινό αγώνα: "Δεν είχα και το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά βρήκα ρυθμό μετά από αυτό και μπήκα στο παιχνίδι με την κατάλληλη νοοτροπία, ένιωθα πιο αναζωογονημένος και αυτό βοήθησε. Σε ένα σημείο ένιωθα πως ό,τι έκανα λειτουργούσε και έμεινα σ' αυτό το πλάνο. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στο σερβίς μου και ήξερα πως θα μου παρουσιαστούν οι ευκαιρίες στα games που επέστρεφα."

Όσο για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με τα juniors, όταν ο Auger-Aliassime ήταν ένας παίκτης που είχε κερδίσει αρκετές φορές τον Στέφανο: "Ήμουν ψηλός και αδύνατος τότε, αλλά δεν ήμουν μυώδης ούτε τόσο δυνατός. Δούλευα και τότε στη φυσική κατάσταση, αλλά δεν έχει καμία σχέση αυτό που έκανα με αυτά που κάνω τώρα στη Mouratoglou Tennis Academy με τον Frederic Lefebvre. Δεν είχα τη δύναμη που έχω τώρα, δεν ήμουν τόσο ανεπτυγμένος. Ίσως αυτό ήταν κάτι που ωφελούσε περισσότερο άλλους παίκτες όταν ήμασταν στα juniors."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots