ATP
Δεν θα λείπει από τα ημιτελικά ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 - 19:06

O Rafael Nadal επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Cameron Norrie και πήρε μια άνετη πρόκριση για τα ημιτελικά του Barcelona Open.

O Nadal, ο οποίος διεκδικεί τον 12ο τίτλο του στη Βαρκελώνη, κέρδισε για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα αγώνα στα δυο σετ, επικρατώντας του Cameron Norrie με 6-1, 6-4.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων και κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στο χώμα, τελείωσε το παιχνίδι με 22 winners και 17 αβίαστα λάθη. Αντίθετα, στα 22 αβίαστα λάθη σταμάτησε ο Βρετανός, που πέτυχε μόνο 9 winners.

Ήταν αναμφίβολα η πιο εύκολη νίκη του Nadal στην εβδομάδα και δεν απειλήθηκε καθόλου από τον Norrie, ωστόσο και σήμερα ο Ισπανός είχε αρκετά λάθη ασυνήθιστα γι' αυτόν, όπως και στους προηγούμενους αγώνες του.

Πάντως ούτε σήμερα δεν του στοίχισαν, αφού σε γενικές γραμμές είχε έναν καλό αγώνα και κυριάρχησε στο γήπεδο. Στο 1ο σετ απώλεσε μόλις ένα game, ενώ στο 2ο σετ προηγήθηκε από νωρίς με 3-1. Ο Norrie κατάφερε να ισοφαρίσει κάνοντας break στο 8ο game (4-4), αλλά ο Nadal ανέκτησε αμέσως το πάνω χέρι και έκανε νέο break για το 5-4, κλείνοντας στο επόμενο game το παιχνίδι.

Αυτή ήταν η 64η νίκη του Nadal στα γήπεδα της Βαρκελώνης, σε 68 αναμετρήσεις (64-4).

Αύριο θα διεκδικήσει ακόμα μια είσοδο στον τελικό, απέναντι σε έναν εκ των Diego Schwartzman και Pablo Carreno Busta.

Μόνο μια φορά έχει ηττηθεί στα ημιτελικά ο Nadal στη Βαρκελώνη, στην τελευταία του εμφάνιση στο τουρνουά, το 2019, από τον Dominic Thiem.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots