ATP
Ασταμάτητος και στη Βαρκελώνη! (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 - 16:57

O Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το τένις του και με μια νέα straight sets νίκη επί του Felix Auger-Aliassime μπήκε στους ημιτελικούς της Βαρκελώνης.

Ούτε απέναντι στον Auger-Aliassime αντιμετώπισε προβλήματα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Καναδού με 6-3, 6-3 και εξασφάλισε μια θέση για τους αυριανούς ημιτελικούς του Barcelona Open.

Ο Στέφανος έχει πλέον 8 διαδοχικές νίκες στο tour, καθώς και 15/15 κερδισμένα σετ κατά τη διάρκεια της χωμάτινης περιόδου!

Παρά το γεγονός πως είχε μια γεμάτη εβδομάδα στο Monte-Carlo παίζοντας μέχρι και την Κυριακή και κατακτώντας τον 1ο Masters 1000 τίτλο του, ο Στέφανος διατηρείται και φρέσκος στους αγώνες του, αφού έχει καταφέρει να κλείσει χωρίς να μείνει πολλή ώρα στο γήπεδο όλους τους αγώνες του σ' αυτές τις 2 εβδομάδες.

Ο Τσιτσιπάς μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ο πιο φορμαρισμένος παίκτης αυτή τη στιγμή στην ευρωπαϊκή χωμάτινη σεζόν, ενώ εκτός από τα αποτελέσματά του, παίζει και απολαυστικό τένις.

Σήμερα είχε 11 winners και μόλις 9 αβίαστα λάθη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Auger-Aliassime χτυπούσε πολύ καλά την μπάλα και έφερνε σε δύσκολη θέση τον Στέφανο, δείχνοντας να είναι λίγο καλύτερα από τον αντίπαλό του για τα πρώτα 4 games.

Στο 2ο game κιόλας προηγήθηκε με 0-1, 0-40, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να πάρει 5 πόντους στη σειρά και να αποφύγει το break. Και στο 4ο game ο Στέφανος δυσκολεύτηκε στο σερβίς του, χωρίς να αντιμετωπίσει break points αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τον 20χρονο Καναδό που κράτησε εύκολα το σερβίς του στα 2 πρώτα service games του.

Ένα κακό game όμως στο 5ο game από τον Auger-Aliassime, άνοιξε την πόρτα στον Στέφανο, που εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς, έκανε break με love και πήρε το πρώτο του προβάδισμα με 3-2.

Από εκεί κι έπειτα οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν εντελώς, με τον Στέφανο όχι απλά να βγαίνει από τη δύσκολη θέση, αλλά να παίζει κυριαρχικό τένις και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Έκανε και νέο break o Έλληνας τενίστας για να κλείσει το 1ο σετ στα 9 games, ενώ στο 2ο σετ δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point και πήρε από νωρίς το break που έκρινε την τελική διαφορά, για να "ξεφύγει" με 4-1. 82 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς του αγώνα, ο Στέφανος "σφράγισε" την πρόκριση στο 2ο match point του, σε ακόμα ένα άνετο κράτημα σερβίς στο 9ο game του 2ου σετ.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη του Στέφανου με αντίπαλο τον Auger-Aliassime, ενώ πλέον προηγείται στο head-2-head τους με 4-2 νίκες.

Επίσης έφτασε τις 25 νίκες στη φετινή χρονιά (25-5), έχοντας μόλις μια λιγότερη από τον πρωτοπόρο για φέτος στο tour Andrey Rublev (26-5), που σήμερα ηττήθηκε από τον Jannik Sinner.

O Sinner θα είναι και ο αντίπαλος του Στέφανου, στον 2ο ημιτελικό που θα παίξει στη Βαρκελώνη, μετά το 2018 (όταν ήταν φιναλίστ). Επίσης θα είναι ο 5ος ημιτελικός του Στέφανου, σε 7 συμμετοχές σε τουρνουά για το 2021.

Θα είναι η 3η φορά που θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Sinner, με τον οποίο έχει παίξει άλλες 2 φορές - και τις 2 στο χώμα και συγκεκριμένα στο Masters της Ρώμης. Το 2019 τον είχε κερδίσει με 6-3, 6-2, αλλά ο Sinner είχε κερδίσει τον επόμενο αγώνα τους, το 2020, με 6-1, 6-7 (9), 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots