ATP
Κέρδισε ξανά τον Bautista o Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 - 16:03

Ο Jannik Sinner κέρδισε για 3η φορά φέτος τον Roberto Bautista Agut και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Barcelona Open.

Ο 19χρονος Ιταλός επιβλήθηκε του πολύ έμπειρου Ισπανού με 7-6 (9), 6-2 και πήρε την πρόκριση για την τελική 8άδα της Βαρκελώνης, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο.3 του ταμπλό, Andrey Rublev.

Ήταν η 3η νίκη του Sinner σε ισάριθμες συναντήσεις με τον Bautista Agut, τον οποίο κέρδισε άλλες 2 φορές φέτος, στο Ντουμπάι και στο Μαϊάμι. Ήταν η 1η τους αναμέτρηση στο χώμα και η μοναδική που δεν πήγε σε 3ο σετ.

Στο 1ο σετ πρώτος break έκανε ο Bautista Agut, στο 2-1, αλλά ο Sinner ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2 και αργότερα έκανε και δεύτερο break. Προηγήθηκε με 5-3 ο νεαρός Ιταλός, ο Bautista Agut όμως επέστρεψε στο σετ και το έστειλε σε tie-break. Εκεί είχε 3 set points για να το κατακτήσει, ο Sinner της έσωσε και στη 2η δική του ευκαιρία πήρε το tie-break με 11-9.

Διαφορετικό ήταν το 2ο σετ, με τον Sinner να παίρνει από νωρίς το break για να κάνει το 2-0. Στο 4ο game o 19χρονος υπερασπίστηκε το σερβίς του έπειτα από 3 σβησμένα break points και 7 ισοπαλίες, για να φτάσει στο 3-1. Λίγο αργότερα ο Ιταλός έκανε και δεύτερο break και "μηδένισε" τις ελπίδες του Bautista Agut, τελειώνοντας το σετ στα 8 games.

To Barcelona Open θα είναι το 5ο τουρνουά στη φετινή χρονιά στο οποίο ο Sinner φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. Θα αντιμετωπίσει για 2η φορά τον Rublev, με τον οποίο είχε παίξει και πέρσι στη Βιέννη, σε έναν αγώνα όμως που ολοκληρώθηκε πρόωρα εξαιτίας τραυματισμού και εγκατάλειψης του Ιταλού στο 1ο σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots