ATP
Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε ο Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 - 14:35

Ο Andrey Rublev βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Albert Ramos-Vinolas, αλλά μετά από 2,5 ώρες μάχης κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Barcelona Open.

Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο Andrey Rublev, που όπως και στον πρώτο του αγώνα στη Βαρκελώνη έδειξε πολλές αδυναμίες. Σε αντίθεση με τον πρώτο του αγώνα όμως (όπου κέρδισε τον Federico Gaio με 6-4, 6-3), σήμερα ο 23χρονος Ρώσος έχασε ένα σετ και χρειάστηκε να μείνει στο Pista Rafa Nadal για 2 ώρες και 27 λεπτά, μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Ramos Vinolas με 6-4, 6-7 (4), 6-4.

Ο Rublev τελείωσε το ματς με 35 winners και 31 αβίαστα λάθη, αλλά δεν έπεισε με την εμφάνισή του και σε πολλά ράλι δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στον πολύ έμπειρο Ισπανό, που από τη μεριά του έκανε έναν πολύ "καθαρό" αγώνα, με 29 winners και 21 αβίαστα λάθη.

Αν και έκανε νωρίς break στο ματς και προηγήθηκε με 4-1, ο Rublev ισοφαρίστηκε σε 4-4 και τελικά χρειάστηκε νέο break στο 10ο game, για να πάρει το 1ο σετ με 6-4. Στο 2ο σετ ήταν ο μόνος παίκτης που είχε ευκαιρίες για break, χάνοντας 2 break points συγκεκριμένα στο 6ο game, όμως ο Ramos-Vinolas άντεξε, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί κατάφερε να επικρατήσει με 7-4.

Και στο 3ο σετ ο Ισπανός έβαλε δύσκολα στον Rublev, που και πάλι είχε προηγηθεί με break στο 4-2 και ισοφαρίστηκε στο 8ο game σε 4-4. Στο αμέσως επόμενο game το Νο.3 του ταμπλό φρόντισε να ανακτήσει το προβάδισμα για το 5-4, ενώ στο 10ο game χρειάστηκε να σβήσει 4 break points, για να κρατήσει τελικά το σερβίς του, αξιοποιώντας το πρώτο του match point, για να φτάσει στο 6-4.

Μετά την πολύ σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί του Rafael Nadal στο Monte-Carlo, o Rublev δεν έχει καταφέρει να δώσει συνέχεια σε αντίστοιχου επιπέδου εμφανίσεις, πήρε όμως σήμερα μια "επαγγελματική" νίκη, έστω και αν χρειάστηκε να δαπανήσει επιπλέον ενέργεια.

Ο 23χρονος Ρώσος θα περιμένει τον αγώνα του Roberto Bautista Agut με τον Jannik Sinner, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της Βαρκελώνης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots