ATP
Νικηφόρα επιστροφή στο Βελιγράδι για Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 - 19:00

O Novak Djokovic κέρδισε εύκολα τον αγώνα της πρεμιέρας του στο Serbia Open, στον πρώτο επίσημο αγώνα για το ATP Tour που έδωσε στο Βελιγράδι μετά από 10 χρόνια.

Ο Djokovic δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και κέρδισε σε κάτι περισσότερο από μια ώρα τον Soon-woo Kwon με 6-1, 6-3, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά του Serbia Open.

Είναι η 1η φορά που ο Σέρβος αγωνίζεται σε τουρνουά στο Βελιγράδι από το 2011, όταν είχε κατακτήσει το 250άρι της Σερβίας, που είχε γίνει για τελευταία φορά στην πατρίδα του στο tour. Το φετινό Serbia Open έχει ακόμα περισσότερη συναισθηματική αξία για τον Djokovic, καθώς φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του στο Novak Tennis Center, με διευθυντή τον αδερφό του, Djordje.

Από νωρίς φάνηκε πως δεν θα έχει δύσκολο απόγευμα ο Djokovic, ο οποίος κέρδισε τα 5 πρώτα games στο ματς και προηγήθηκε με 5-0. Αφού έκλεισε το 1ο σετ στα 7 games, κέρδισε τα 5 από τα 6 πρώτα games του 2ου σετ και απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας και σε αυτό, με 5-1.

Ο 23χρονος Κορεάτης, που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Βελιγράδι και κέρδισε στον 1ο γύρο τον Roberto Carballes Baena με 2-0 σετ (6-3, 7-5), κατάφερε να μειώσει σε 5-3 το 2ο σετ με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, όμως ο Σέρβος με νέο break διαμόρφωσε το τελικό 6-3, έπειτα από 69 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 11η νίκη του Djokovic σε 12 αναμετρήσεις φέτος, αφού θυμίζουμε πως η ήττα του από τον Daniel Evans στο Monte-Carlo ήταν η μοναδική που έχει υποστεί.

Στα προημιτελικά του Serbia Open θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Miomir Kecmanovic, που κέρδισε σε ένα κλειστό παιχνίδι τον Γάλλο qualifier Arthur Rinderknech, με 6-3, 3-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots