ATP
Ισοπεδωτικός Στέφανος στη Βαρκελώνη! (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tennisnews team Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 - 15:14

Με φόρα από το Monte-Carlo, o Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν απολαυστικός στην πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη και ισοπέδωσε με 6-0, 6-2 τον Jaume Munar!

Μόνο 2 games απώλεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Barcelona Open, συντρίβοντας τον Jaume Munar με 6-0, 6-2 σε 1 ώρα και 18 λεπτά, στην Pista Rafa Nadal.

O Στέφανος έκανε ένα απίθανο 1ο σετ, στο οποίο έβγαλε τελείως εκτός παιχνιδιού τον Munar και δεν τον άφησε να κάνει τίποτα στο court. Στο 2ο σετ ο Ισπανός ανέβασε την απόδοσή του, έγινε απειλητικός και το σετ ήταν αρκετά κλειστό στα πρώτα του λεπτά, όμως ο Στέφανος έμεινε ψύχραιμος, βρήκε ένα break και τελικά κυριάρχησε κατά κράτος και σε αυτό.

Με 29 winners και 13 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον τρομερό αγώνα του ο Στέφανος, την ώρα που ο Munar είχε μόλις 8 winners και 9 αβίαστα λάθη.

Kέρδισε τους 15 από τους 17 πρώτους πόντους του αγώνα ο πρωταθλητής του Monte-Carlo, καθώς και τα 7 πρώτα games, για να προηγηθεί με 6-0, 1-0. Ο Munar κράτησε το σερβίς του στο 2ο game του 2ου σετ, κερδίζοντας για πρώτη φορά game στο ματς, κάτι που τον βοήθησε ψυχολογικά στη συνέχεια.

Στα επόμενα games o 23χρονος Ισπανός απείλησε το σερβίς του Στέφανου, έχοντας 2 break points στο 3ο game (1-1) και ακόμα ένα στο 5ο (2-2). Και στα δυο games o Στέφανος στάθηκε στο ύψος του και υπερασπίστηκε το σερβίς του.

Λίγο μετά ήρθε η σειρά του να πιέσει και τελικά να φτάσει στο break αξιοποιώντας την 5η του ευκαιρία στο game, για να κάνει το 4-2. Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον Munar, με την εικόνα του παιχνιδιού να θυμίζει περισσότερο το 1ο σετ στη συνέχεια και τον Τσιτσιπά να κερδίζει τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους, για να ολοκληρώσει τη νίκη του στο 8ο game του 2ου σετ.

Με την εντυπωσιακή του αυτή εμφάνιση, ο Στέφανος έφτασε τις 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για φέτος στο χώμα, ενώ συνολικά μετράει 23 tour-level νίκες στη φετινή σεζόν (23-5). Έχει μόλις 2 λιγότερες από τον Andrey Rublev (25-4), που έχει τις περισσότερες στο tour.

Στη φάση των "16" του Barcelona Open, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, που κέρδισε την ίδια ώρα τον Alexander Bublik με 7-6 (3), 6-2.

Θα είναι η 5η συνάντηση του Στέφανου με τον De Minaur, τον οποίο έχει κερδίσει και στις 4 προηγούμενες, με τελευταία τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μελβούρνη για το ATP Cup (6-3, 7-5). Στο χώμα θα αναμετρηθούν για 1η φορά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots