ATP
Τσιτσιπάς: "Ο τίτλος σημαίνει πολλά, αλλά δεν δείχνει τίποτα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Rolex Monte-Carlo Masters
tn team Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 - 15:22

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη σημερινή του συνέντευξη στη Βαρκελώνη για τον θρίαμβό του στο Monte-Carlo, για την επόμενη μέρα και για τον μεγάλο του στόχο να παραμείνει ψηλά στο Race.

"Αυτός ο τίτλος σημαίνει πάρα πολλά, αλλά δεν δείχνει ακόμα τίποτα", είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος στο tennisnews.gr, όταν τον ρωτήσαμε αν ο τίτλος στο Monte-Carlo τον κάνει να νιώθει περισσότερο διεκδικητής μεγάλων τίτλων από δω και πέρα.

"Είναι ένας τίτλος. Έχω μεγαλύτερες φιλοδοξίες στα πράγματα που θέλω να καταφέρω φέτος. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικός τίτλος για μένα και μου προσφέρει πάρα πολλά, αλλά έχω την ευκαιρία αυτή τη στιγμή να κάνω τη διαφορά στο Race to Turin. Οπότε ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να πάρω όσους πιο πολλούς πόντους γίνεται στη χωμάτινη σεζόν.

Έχω αναφέρει ότι έχω το πλεονέκτημα του να νιώθω πολύ άνετα σ' αυτή την επιφάνεια, όποιον και αν έχω απέναντί μου. Φυσικά ο κάθε αντίπαλος έχει τη δική του αξία και υπάρχουν αντίπαλοι που μπορεί να βρεθούν σε καλύτερη μέρα, αλλά ο στόχος μου είναι να μπορώ να ανταπεξέρχομαι και να δείχνω σοβαρότητα σε κάθε αγώνα. Η Βαρκελώνη μου έχει αφήσει ωραίες αναμνήσεις πριν 2-3 χρόνια, επίσης για τη Μαδρίτη ισχύει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι την παγκόσμια κατάταξη, αλλά μόνο τo Race, γιατί εκεί προσθέτεις συνεχώς πόντους", κατέληξε ο Στέφανος.

Σε άλλη ερώτηση που του έγινε στα ελληνικά, ο Στέφανος μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να μείνει προσγειωμένος μετά από μια τόσο μεγάλη επιτυχία: "Το έχουμε δει και από τους κορυφαίους παίκτες, υπάρχει μια ρουτίνα που πρέπει να αποδεχτείς, γιατί είναι μέρος της δουλειάς, είναι σπάνιο να έχεις διακοπές στη χωμάτινη σεζόν γιατί όλα τα τουρνουά είναι μεγάλα. Αυτή τη στιγμή είναι η Βαρκελώνη που προσφέρει 500 πόντους, η Μαδρίτη που έχει 1.000, είναι μεγάλα τουρνουά που δίνουν ευκαιρίες. Δεν νιώθω πάντως κουρασμένος, θα κάνω τα πάντα για να νιώσω όσο πιο φρέσκος γίνεται στις επόμενες αναμετρήσεις, θέλω να κρατήσω τα πράγματα όσο πιο απλά γίνονται, να μην τα κάνω πιο περίπλοκα."

Νωρίτερα, στη συνέντευξη τύπου στα αγγλικά, ο Στέφανος ρωτήθηκε για τη μεγάλη συμβολή του στην ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα και των νέων γενιών παικτών που θα έρθουν στο μέλλον από τη χώρα μας: "Μου αρέσει που μπορώ να προσφέρω στην πατρίδα μου. Δεν έχω βιώσει αυτή την ανάπτυξη ο ίδιος, γιατί δεν μπορώ να βρίσκομαι τόσο συχνά στην Ελλάδα, αλλά όποτε πηγαίνω νιώθω την αγάπη του κόσμου και αυτό είναι πολύ όμορφο."

Επίσης μίλησε για το αν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει Slam φέτος και για τις βλέψεις του να μπει στο Top 3 του Race ως το τέλος της σεζόν: "Μπορεί να το πιστεύω (ότι θα κερδίσει Slam), αλλά θα πρέπει και να συμβεί, δεν αρκεί να το πιστεύεις. Θεωρώ πως η θέση μου στο Race αυτή τη στιγμή μπορεί να μου δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να πετύχω κάτι σημαντικό, όπως να προσπαθήσω να μείνω μέσα στο Top 3 της κατάταξης για το Finals ως το τέλος της χρονιάς. Συμμετείχα στα Finals τα δυο τελευταία χρόνια και ήταν η καλύτερη εμπειρία, αλλά τώρα νιώθω πως μπορώ να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου δίνεται και να είμαι στο Top 3 (του Race) στο τέλος της χρονιάς."

Τέλος, αναφέρθηκε και στην μεγάλη του πορεία στον τελικό της Βαρκελώνης το 2018, τον πρώτο τελικό που έπαιξε στο tour, με τον 11 φορές πρωταθλητή Rafa Nadal: "Τότε ήταν για μένα το ξεκίνημα στο tour, ήμουν 18-19 ετών και μια τέτοια πορεία ήταν το αποκορύφωμα για μένα. Δεν ήταν εύκολο να παίζω με τον Rafa, νομίζω ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα τότε. Δεν πήγε όπως θα ήθελα το ματς, αλλά έμαθα πολλά από αυτό. Φαίνεται να του αρέσουν οι συνθήκες εδώ στη Βαρκελώνη, είναι φοβερό ότι έχει κερδίσει 11 τίτλους. Μακάρι κάποια μέρα να έχω τους μισούς από τους τίτλους του εδώ! Αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα πολύ δυνατό ταμπλό, μου αρέσει που είμαι εδώ, πάντα μου άρεσε αυτό το μέρος και παρόλο που έχω παίξει μόνο 3 φορές νιώθω ότι το γνωρίζω αρκετά καλά."

Ο Στέφανος αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τετάρτη την πρεμιέρα του στο Barcelona Open, αντιμετωπίζοντας τον Jaume Munar από την Ισπανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots