ATP
Νέα ήττα, πολλά νεύρα και ερωτηματικά για τον Paire (vids)

 
Νέα ήττα, πολλά νεύρα και ερωτηματικά για τον Paire (vids)
tn team Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 - 11:13

Ο Benoit Paire έχασε τον 7ο συνεχόμενο αγώνα του χθες στη Βαρκελώνη (συνολικά έχει 1 νίκες σε 11 αγώνες φέτος), σε έναν αγώνα που για ακόμα μια φορά έδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά, φτύνοντας στο γήπεδο μετά από διαφωνία του με τον διαιτητή και δοκιμάζοντας για πολλοστή φορά τα όρια της ΑΤΡ.

Ο Paire ηττήθηκε στον 1ο γύρο του Barcelona Open από τον Federico Gaio, lucky loser στο τουρνουά της Βαρκελώνης και Νο.138 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 6-3.

Ο 31χρονος Γάλλος, που δοκιμάζει ούτως ή άλλως τα όρια ανοχής της ΑΤΡ με τις δηλώσεις του μετά από κάθε τέτοια εμφάνιση, λέγοντας πως στην παρούσα φάση δεν βρίσκει καμία χαρά στο να παίζει τένις εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών και πως δεν προσπαθεί αρκετά μέσα στο γήπεδο, έχασε τον 7ο διαδοχικό του αγώνα στο tour. Έχει μια νίκη σε 11 αναμετρήσεις φέτος, ενώ από τότε που επανεκκίνησε το τένις μετά τη μεγάλη διακοπή για την πανδημία, από τον Αύγουστο του 2020 δηλαδή έως σήμερα, έχει 2 νίκες σε 18 αγώνες!

"Είναι απαίσιο να είσαι κακός, κακός κακός", φώναξε ο Paire στον εαυτό του, κατά τη διάρκεια μιας διακοπής στα μέσα του αγώνα με τον Πορτογάλο τη Δευτέρα. "Δεν έχει νόημα να το κάνεις αυτό, μείνε στο σπίτι, σταμάτα το τένις", φαίνεται να είπε ακόμα στον εαυτό του.

Επίσης, για 2η φορά φέτος, έκλεισε μια διαφωνία του με διαιτητή φτύνοντας καθώς απομακρυνόταν από το σημείο. Θυμίζουμε πως κάτι παρόμοιο είχε κάνει στο Μπουένος Άιρες πριν μερικές εβδομάδες.

Με το υπάρχον σύστημα στην παγκόσμια κατάταξη, ο Paire διατηρεί αρκετούς βαθμούς από το 2019 και έτσι παραμένει αρκετά ψηλά, στο Νο.35 του κόσμου. Έχει παίξει επίσης σε όλα τα μεγάλα τουρνουά, γι' αυτό και παρά το γεγονός πως έχει κερδίσει 2 αγώνες τους τελευταίους 8-9 μήνες, έχει κερδίσει 375.000 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα.

Όπως σημειώνεται επανειλημμένα από όλο και περισσότερες μεριές, τα αποτελέσματά του, σε συνδυασμό με την ασέβεια που δείχνει με τη συμπεριφορά του (tanking και δηλώσεις περί έλλειψης κινήτρου) προς το tour, προς τους διαιτητές, προς τους φιλάθλους, ακόμα και προς τους χορηγούς, σίγουρα δοκιμάζουν τα όρια της ΑΤΡ, δεδομένου και του γεγονότος ότι υπάρχουν εκατοντάδες επαγγελματίας παίκτες που θα ήθελαν πολύ να βρίσκονται στη θέση του και να έχουν αυτές τις ευκαιρίες να αγωνιστούν απευθείας σε ένα μεγάλο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots