ATP
Πέρασε τον Federer o Rublev - στο Top 20 o Sinner

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Rolex Monte-Carlo Masters
tn team Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 10:05

O Andrey Rublev έριξε τον Roger Federer στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Jannik Sinner είναι το νέο μέλος του Top 20. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη μετά το Monte-Carlo.

O πρωταθλητής του Monte-Carlo Masters, Στέφανος Τσιτσιπάς, παρέμεινε στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης αυτής της εβδομάδας, μειώνοντας ωστόσο αισθητά τη διαφορά του από την 4η θέση του Dominic Thiem και εξασφαλίζοντας παράλληλα μια διαφορά ασφαλείας από τον Alexader Zverev και την 6η θέση.

Ο φιναλίστ του Monte-Carlo, Andrey Rublev, κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high του, ανεβαίνοντας για 1η φορά στο Νο.7 και ρίχνοντας τον Roger Federer στο Νο.8.

Δεν υπήρξαν άλλες αλλαγές στο Top 10, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα στο Νο.1, έχοντας πίσω του τον Daniil Medvedev στο Νο.2 και τον Rafael Nadal στο Νο.3. Ο Thiem και ο Τσιτσιπάς κλείνουν το Top 5, ενώ οι Zverev (No.6), Rublev (No.7), Federer (No.8), Diego Schwartzman (No.9) και Matteo Berrettini (No.10) ολοκληρώνοντας την πρώτη δεκάδα.

Μετά την πολύ καλή του εβδομάδα και την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά, ο David Goffin κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.12, ενώ ο Jannik Sinner κέρδισε επίσης 3 θέσεις και μπήκε για 1η φορά στο Top 20. O 19χρονος Ιταλός ανέβηκε στο Νο.19 του κόσμου.

Οι δυο ημιφιναλίστ του Monte-Carlo, Casper Ruud και Daniel Evans, ισοφάρισαν τα ρεκόρ τους ανεβαίνοντας στο Νο.24 (+3) και στο Νο.26 (+7) αντίστοιχα. Ο Alejandro Davidovich Fokina κέρδισε 10 θέσεις και μπήκε για 1η φορά στο Top 50 και συγκεκριμένα στο Νο.48.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots