ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω περισσότερους ημιτελικούς και τελικούς"

 
Τσιτσιπάς: "Θέλω περισσότερους ημιτελικούς και τελικούς"
tn team Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 17:00

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 6 προημιτελικούς σε 6 τουρνουά στη φετινή χρονιά, όμως οι στόχοι του είναι υψηλότεροι απ' αυτό. Οι δηλώσεις του για τον αγώνα του με τον Cristian Garin, αλλά και για τον επόμενο αντίπαλό του στο Monte-Carlo.

"Ο Cristian έπαιξε καλό τένις, μου έβαλε δύσκολα στο γήπεδο. Έμεινα συγκεντρωμένος όμως σε όλο το ματς. Τα πράγματα έδειχναν να μην πηγαίνουν καλά για μένα στο τέλος του 2ου σετ, αλλά έκανα ένα βήμα πίσω και κατάφερα να αφήσω το σημάδι μου, με το break. Πάλεψα, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό εκεί έξω και τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά για μένα", δήλωσε ο Τσιτσιπάς αμέσως μετά τη νίκη του επί του Garin με 6-3, 6-4, στην τηλεοπτική συνέντευξή του.

Για τον αντίπαλό του στα προημιτελικά, Alejandro Davidovich Fokina, είπε: "Είναι ένας νέος παίκτης που ανεβαίνει συνεχώς, παίζει καλό τένις, σίγουρα είναι κάποιος παίκτης που θα απασχολήσει. Δεν τον ξέρω πολύ καλά, αλλά είναι Ισπανός, νομίζω έχει παίξει αρκετούς αγώνες στο χώμα και γνωρίζει πολύ καλά την επιφάνεια. Θα είναι μια δύσκολη πρόκληση."

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε και για το επίτευγμά του να προκριθεί τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά σε όλα τα τουρνουά που έχει παίξει έως τώρα στη χρονιά.

"Σίγουρα δεν είναι στόχος να πηγαίνεις προημιτελικό σε κάθε τουρνουά. Δεν θα έλεγα ότι το βάζω στόχο πριν ξεκινήσουν οι αγώνες. Δείχνει, ωστόσο, ότι είμαι εκεί, ότι κερδίζω αγώνες για να φτάνω σε αυτό το επίπεδο, τόσο βαθιά σε ένα τουρνουά. Θα ήθελα να δω περισσότερους ημιτελικούς και τελικούς, γιατί εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι πόντοι και οι πιο σημαντικοί αντίπαλοι. Εκεί είναι το επίπεδο στο οποίο υπάρχουν οι προκλήσεις, οι αντίπαλοι τους οποίους θέλω να αντιμετωπίσω ώστε να βελτιωθώ σαν αθλητής, σαν παίκτης. Αύριο έχω έναν δύσκολο αντίπαλο, χωματάς Ισπανός, παίζει καλά σε αυτή την επιφάνεια. Δεν αλλάζει τίποτα, θέλω να παίξω το παιχνίδι μου, με τις σωστές προθέσεις και το σωστό μυαλό, όπως έχω δείξει μέχρι στιγμής."

Τέλος, ο Στέφανος μίλησε και για τη χωμάτινη σεζόν, για την οποία ανυπομονούσε: "Έχω παίξει σωστό τένις και αυτό με έχει φέρει εκεί που με έχει φέρει μέχρι στιγμής. Η μετάβαση στην κάθε επιφάνεια έχει να κάνει με τον κάθε παίκτη. Εγώ περίμενα πώς και πώς να αρχίσει η χωμάτινη σεζόν, μου αρέσει να παίζω σε αυτή την επιφάνεια. Έκανα πολλή προπόνηση πριν ξεκινήσει το τουρνουά, ήξερα ότι θα αντιμετώπιζα δύσκολους αντιπάλους.

Η μάχη ξεκινάει στο μυαλό και η μετάβαση είναι νοητική. Σκέφτομαι πάρα πολύ τακτικές ακόμα και όταν είμαι εκτός γηπέδου, κάνω visualisation. Προσπαθώ να δω πώς πρόκειται να παίξω, διάφορες τακτικές, στρατηγικές, σενάρια μέσα στο γήπεδο. Είναι μια επιφάνεια στην οποία πρέπει να πάρεις τον χρόνο σου, να μη βιαστείς. Το έχω περιγράψει σαν σκάκι. Έχω ακόμα περιθώρια να νιώσω ακόμα καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω σε αυτό το επίπεδο, κυρίως σήμερα που ανέβηκα ένα σκαλί και έκανα κάτι ακόμα πιο σημαντικό από ό,τι πριν δύο μέρες. Για μένα είναι ωραίο συναίσθημα και, φυσικά, περιμένω τον επόμενο αντίπαλό μου με ανυπομονησία, να δω σε τι επίπεδο μπορώ να φτάσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots