ATP
Εύκολα 16άδα Fognini και Rublev (vid)

 
Fabio Fognini
Fabio Fognini © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 - 13:57

O υπερασπιστής του τίτλου Fabio Fognini συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στο Monte-Carlo Masters, ενώ με εύκολη νίκη προκρίθηκε στη 16άδα και ο Andrey Rublev.

O Fabio Fognini, ο τελευταίος πρωταθλητής του Monte-Carlo Masters, έκανε το 2 στα 2 σήμερα στο Monte-Carlo, παίζοντας πολύ καλό τένις για μια ακόμα φορά. Ο 33χρονος Ιταλός επιβλήθηκε του Jordan Thompson με 6-3, 6-3, σε 1 ώρα και 21 λεπτά.

Χάρη σε ένα ιδανικό ξεκίνημα, ο Fognini προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ο Αυστραλός πήρε το ένα break πίσω για να μειώσει σε 5-3, όμως δεν κράτησε το σερβίς του στο επόμενο game και με νέο break o Fognini έκλεισε το σετ.

Και το 2ο σετ ήταν ελεγχόμενο για τον Ιταλό, που έκανε το break στο 4ο game και προηγήθηκε με 3-1. Δεν κινδύνεψε ούτε μια φορά με break point σε αυτό το σετ ο "Fogna", που "σφράγισε" τη νίκη του και πάλι στο 9ο game, με ένα άνετο κράτημα σερβίς.

Στον 3ο γύρο του Monte-Carlo Masters, o Fognini θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Filip Krajinovic και Juan Ignacio Londero. Θυμίζουμε πως σ' αυτό το section βρισκόταν ο Daniil Medvedev, ο οποίος όμως απέσυρε τη συμμετοχή του επειδή βγήκε θετικός σε τεστ για Covid-19.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο Andrey Rublev, που επίσης είχε ένα εύκολο μεσημέρι στο Monte-Carlo. Στην πρεμιέρα του στο τουρνουά, ο 23χρονος Ρώσος επιβλήθηκε του Salvatore Caruso με 6-3, 6-2, έπειτα από 68 μόλις λεπτά παιχνιδιού.

Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ο Rublev, ο οποίος έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Ιταλού qualifier, μια στο ξεκίνημα του αγώνα και ακόμα δυο στο 2ο σετ.

Ο επόμενος αντίπαλος του Rublev στο τουρνουά, θα προκύψει από την αναμέτρηση του Roberto Bautista Agut με τον Tommy Paul.

Τέλος, την πρόκριση για τη φάση των "16" πήρε και ο Grigor Dimitrov, ο οποίος επικράτησε του Jeremy Chardy σε ένα δύσκολο ματς, με 7-6 (3), 6-4.

Αν και έχασε το προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ, ο Βούλγαρος κατάφερε να κερδίσει σχετικά εύκολα το tie-break, ενώ έκανε και το μοναδικό break του 2ου σετ στο 5ο game (3-2). Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Rafael Nadal, εφόσον βεβαίως ο Ισπανός επιβεβαιώσει αργότερα σήμερα τα προγνωστικά, απέναντι στον Federico Delbonis.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots