ATP
Καλή αρχή στο χώμα για Στέφανο (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 - 16:58

Στην πρώτη του εμφάνιση για φέτος στο χώμα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε καλό τένις και κέρδισε εύκολα τον Aslan Karatsev, για να μπει στους "16" του Monte-Carlo Masters.

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν κινδύνεψε καθόλου απέναντι στον 27χρονο Ρώσο, ημιφιναλίστ στο Australian Open και πρωταθλητή στο Ντουμπάι φέτος, για να τον κερδίσει με 6-3, 6-4, σε 1 ώρα και 24 λεπτά αγώνα.

Ο Στέφανος, ο οποίος διεκδικεί την πρώτη του πρόκριση στα προημιτελικά του Monte-Carlo αυτή την εβδομάδα, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο έναν εκ των Cristian Garin και John Millman.

Στην πρώτη του αναμέτρηση με τον Karatsev, τη μεγάλη αποκάλυψη της σεζόν ως τώρα, ο Στέφανος κατάφερε να κάνει ένα συγκροτημένο παιχνίδι, χωρίς πολλά λάθη και με ουσία όποτε ήταν απαραίτητη. Κατάφερε να σβήσει και τα 4 break points που αντιμετώπισε, ενώ "έσπασε" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Karatsev.  

Αν και βρέθηκε πίσω με 15-40 στο σερβίς του στο πρώτο game του αγώνα, ο Στέφανος κατάφερε να αποφύγει το break και αργότερα πάτησε το γκάζι. Έκανε break στο 4ο game για το 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του, χάνοντας μόλις 4 πόντους στα 3 επόμενα service games του.

Στο 2ο σετ ο Karatsev πήρε ένα game ψυχολογίας, επιστρέφοντας από το 0-40 για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game, όμως δεν απέφυγε το break, με τον Στέφανο να το πετυχαίνει στην επόμενη ευκαιρία του, στο 3ο game (2-1). Στο αμέσως επόμενο game o Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να ανατρέψει το 15-40 για να προστατεύσει το σερβίς του (3-1) και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά, για να "σφραγίσει" τη νίκη στο 10ο game, έπειτα από 84 λεπτά παιχνιδιού.

"Ήξερα πως είχα να αντιμετωπίσω έναν δύσκολο αντίπαλο σήμερα, ο Aslan έχει εξαιρετικά αποτελέσματα φέτος. Έπαιξα καλά, κατάφερα να τον πιέσω αρκετά με το forehand μου, τα πράγματα πήγαν καλά για μένα. Έχω παίξει πολύ στο χώμα, έχω αρκετή εμπειρία και αυτό θα με βοηθήσει να επιστρέψω δυνατότερος φέτος σ' αυτή την επιφάνεια", είπε ο ημιφιναλίστ του Roland Garros μετά το παιχνίδι.

Αυτή ήταν η 18η νίκη του Στέφανου στη φετινή σεζόν (18-5), στην οποία τα πηγαίνει πολύ καλά. Έχει μπει στα προημιτελικά σε όλα τα τουρνουά που έχει παίξει ως τώρα το 2021 ο Στεφ, που θα διεκδικήσει την είσοδό του στα προημιτελικά για 1η φορά στο Monte-Carlo την Πέμπτη.

"Σίγουρα χρειάζεται προπόνηση, κάτι τέτοιο δεν έρχεται από μόνο του. Πρέπει να μείνεις πολλές ώρες στο γήπεδο, να είσαι συνεπής και να δουλεύεις κάθε μέρα για να βρεθείς κοντά στους θρύλους του αθλήματος. Είμαι ακόμα μακριά από αυτό, αλλά είναι σίγουρα ένα όνειρο που θέλω να πετύχω μια μέρα", πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots