ATP
Σταθερά 5άδα ο Τσιτσιπάς, Top 30 ο Sonego

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 - 12:06

O Στέφανος Τσιτσιπάς μένει σταθερά και σε απόσταση ασφαλείας στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτή την εβδομάδα. Στο Νο.12 επέστρεψε ο Pablo Carreno Busta, πρώτη είσοδος στο Top 30 για τον Lorenzo Sonego. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Για 6η διαδοχική εβδομάδα έμεινε στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος διατηρεί τους 7.040 βαθμούς του, έχοντας σχεδόν χίλιους περισσότερους από τον Alexander Zverev, που έχει 6.125 βαθμούς.

Δεν άλλαξε κάτι στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα πρώτος και τον Daniil Medvedev να τον ακολουθεί. Στο Νο.3 βρίσκεται ο Rafael Nadal και στο Νο.4 ο Dominic Thiem.

Ακολουθούν Τσιτσιπάς και Zverev, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Roger Federer, Andrey Rublev, Diego Schwartzman και Matteo Berrettini.

Πλησιάζει στην επιστροφή στο Top 10 o Pablo Carreno Busta, o οποίος κέρδισε 3 θέσεις μετά την κατάκτηση του Andalucia Open και ανέβηκε στο Νο.12. Ο άλλος πρωταθλητής της προηγούμενης εβδομάδας, o Lorenzo Sonego, που κατέκτησε το Sardegna Open, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.28, στην πρώτη του είσοδο στο Top 30 στην καριέρα του.

Ο φιναλίστ του τουρνουά της Σαρδηνίας, Laslo Djere, κέρδισε 8 θέσεις και επέστρεψε στο Top 50, ανεβαίνοντας στο Νο.49, ενώ ο φιναλίστ της Μαρβέγιας, Jaume Munar, άφησε πίσω του 14 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.81 του κόσμου. 6 θέσεις κέρδισε ο Lorenzo Musetti, που βελτίωσε ξανά το career high του και βρίσκεται πλέον στο Νο.84 του κόσμου, ενώ ο 17χρονος Carlos Alcaraz κέρδισε 15 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.118.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots