ATP
Τσιτσιπάς: "Στόχος το Τορίνο"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corrine Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 21:39

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκρυψε πως κάθε τουρνουά που αγωνίζεται του δίνει κίνητρο να μαζέψει πόντους για το ATP Finals του Τορίνο, μίλησε για την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σωματικά, ενώ έκανε μια πρόβλεψη και για τον πρώτο του αντίπαλο στο Monte-Carlo.

"Μάχομαι για το Race to Turin. Προσπαθώ να κερδίσω όσους περισσότερους πόντους μπορώ, οπότε είναι σημαντικό για μένα να παίξω σε πολλά τουρνουά πριν από το Roland Garros. Το χώμα είναι μια επιφάνεια που λατρεύω", είπε ο Τσιτσιπάς, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Monte-Carlo, ενόψει του πρώτου χωμάτινου Masters της χρονιάς. Προς το παρόν βρίσκεται αρκετά ψηλά, στο Νο.4 της κατάταξης Race to Turin.

Θυμίζουμε πως πέρσι η χωμάτινη σεζόν έκλεισε για τον Τσιτσιπά με μια τρομερή πορεία στο Roland Garros, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και κοίταξε στα μάτια τον Novak Djokovic, επιστρέφοντας από το 0-2 σετ.

"Προπονήθηκα αρκετές μέρες στο χώμα και νιώθω αρκετά καλά. Το σώμα μου είναι σε καλή κατάσταση. Νιώθω πως δουλεύω πολύ στη φυσική μου κατάσταση όταν παίζω φιλικά ματς στο χώμα. Θα είναι μια σημαντική πλευρά του παιχνιδιού μου αυτή, κατά τη διάρκεια της χωμάτινης σεζόν."

Στον 2ο γύρο του Monte-Carlo Masters, όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα του Lorenzo Musetti με τον Aslan Karatsev. Για τον Karatsev θα είναι ο πρώτος φετινός αγώνας στο χώμα, ο Musetti όμως αγωνίστηκε και αυτή την εβδομάδα στο χώμα, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Sardegna Open.

"Πιστεύω πως θα κερδίσει ο Lorenzo Musetti. Έχει παίξει πολλούς αγώνες το χώμα και νομίζω πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση."

Ο Στέφανος θα βγει στα γήπεδα του Monte-Carlo και τη Δευτέρα, καθώς θα παίξει στο διπλό, μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο. Θα αντιμετωπίσουν το Νο.8 ζευγάρι του ταμπλό, Kevin Krawietz και Horia Tecau, στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots