ATP
Carreno Busta και Munar στον τελικό της Μαρβέγιας (vids)

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta © Alvaro Diaz/AnyTech365 Andalucia Open
tennisnews team Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 - 19:59

Ο Pablo Carreno Busta κέρδισε μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη τον Albert Ramos Vinolas και θα παίξει στον τελικό του Andalucia Open με τον Jaume Munar, που κέρδισε δύσκολα στον άλλον ημιτελικό τον 17χρονο Carlos Alcaraz.

Οι ημιτελικοί του νεοσύστατου Andalucia Open της Μαρβέγιας ήταν ισπανική υπόθεση, αφού και οι δυο αναμετρήσεις ήταν ανάμεσα σε τέσσερις Ισπανούς παίκτες, αν μη τι άλλο όμως ήταν ωραία και αμφίρροπα παιχνίδια.

Στον πρώτο ημιτελικό έγινε μια πολύ μεγάλη μάχη που έφτασε τις 2 ώρες και τα 11 λεπτά, με τον κορυφαίο του ταμπλό, Pablo Carreno Busta, να παίρνει τελικά τη νίκη με 6-1, 3-6, 7-6 (5) επί του Albert Ramos Vinolas.

Ο Ramos Vinolas έκανε break νωρίς στο 3ο σετ και προηγήθηκε με 3-1, ενώ έμεινε μπροστά έως και το 5-3. Ο Carreno Busta βρήκε break όταν ο αντίπαλός του σέρβιρε για την πρόκριση στον τελικό και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, ενώ αργότερα έσβησε και ένα break point για να υπερασπιστεί το σερβίς του. Τελικά το ματς κρίθηκε σε ένα tie-break, όπου ο Carreno Busta προηγήθηκε με 6-3 και στο 3ο του match point "σφράγισε" τη μεγάλη πρόκριση.

Για 8η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν τελικό στο tour ο Carreno (4-3), ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Jaume Munar. Ο 23χρονος Ισπανός κέρδισε τον 17χρονο Carlos Alcaraz με 7-6 (4), 6-4 και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε διοργάνωση της ATΡ.

Και αυτό το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό και αμφίρροπο, με τον Alcaraz να δίνει πολύ μεγάλη μάχη για να κρατηθεί. Στο 1ο σετ, που κρίθηκε σε tie-break, ο 17χρονος είχε προηγηθεί με 3-1, αλλά ο Munar πήρε τους 6 από τους 7 επόμενους πόντους.

Στο 2ο σετ ο Munar προηγήθηκε με break στο 2-0 και ο Alcaraz ισοφάρισε σε 2-2. Αργότερα ο 23χρονος έκανε νέο break και βρέθηκε μπροστά με 5-3. Και πάλι ο Alcaraz απάντησε άμεσα και μείωσε σε 5-4, όμως με ένα ακόμα break o Munar έφτασε στο 6-4 και "κλείδωσε" τη νίκη του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots