ATP
Djordje Djokovic: "Του χρόνου θα καλέσουμε τον Federer"

 
Roger Federer
Roger Federer © Cedric Lecocq / FFT
tn team Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 - 12:37

O Djordje Djokovic, αδερφός του Novak και διευθυντής του Serbia Open που θα αρχίσει σε μια εβδομάδα στο Βελιγράδι, μίλησε για τους στόχους του νεοσύστατου τουρνουά και τη μεγάλη επιθυμία του να φέρει τον Roger Federer στο Βελιγράδι.

"Αυτή τη χρονιά δεν προσκαλέσαμε τον Roger, γιατί έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί με το μπάτζετ και δεν είχαμε τη δυνατότητα να το εξαντλήσουμε όλο σε έναν παίκτη. Έπρεπε να διαχειριστούμε τα χρήματα έτσι, ώστε να έχουμε την ελπίδα να δούμε τον Federer στο Βελιγράδι τα επόμενα χρόνια. Είναι μια μεγάλη ελπίδα μου να μπορέσουμε να τον φιλοξενήσουμε τουλάχιστον μια φορά, έως το τέλος της καριέρας του. Θα τον καλέσουμε σίγουρα του χρόνου, σας το εγγυώμαι αυτό", είπε ο Djordje Djokovic, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Wish&Go Podcast.

Για το κατά πόσο θα εμπλακεί ο Nole στη διοργάνωση του τουρνουά, ο Djordje είπε: "Ζήτησα από τον Novak να μην ανακατευθεί με τη διοργάνωση, καθώς θα του συμπεριφερθουμε σαν οποιονδήποτε παίκτη. Θέλω να το απολαύσει και να νιώσει σαν παίκτης. Είχε συμμετοχή και ήταν πολύ ενθουσιασμένος όταν παίρναμε την άδεια για το τουρνουά, αλλά πιστεύω πως θα μπορέσω να τον εκπλήξω με κάποια πράγματα που έχουμε κανονίσει για τους παίκτες."

Τέλος, ο Djordje Djokovic δεν έκρυψε πως οι βλέψεις τους είναι να έχουν ένα ATP 500 τουρνουά μέσα στα επόμενα χρόνια: "Έχουμε μεγάλους στόχους, θέλουμε να γίνουμε 500άρι τουρνουά. Αν μας δοθεί αυτή η δυνατότητα, σίγουρα θα αγοράσουμε την άδεια. Από την αρχή αναζητήσαμε μια εβδομάδα στο τουρνουά που έχει βλέψεις να μας κάνει τουρνουά ATP 500. Είναι αλήθεια πως την ίδια εβδομάδα γίνεται και το τουρνουά της Βαρκελώνης, αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια εβδομάδα θα έχει παράλληλα δυο 500άρια."

Το Serbia Open θα είναι το πρώτο τουρνουά ATΡ που θα γίνει στο Βελιγράδι από το 2012 και θα φιλοξενηθεί στο Novak Tennis Center από τις 19 έως τις 25 Απριλίου. Επίσης θα γίνει και τουρνουά για το WTA Tour - για πρώτη φορά στο Βελιγράδι - από το Novak Tennis Center, από τις 17 έως τις 23 Μαΐου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots