ATP
"O Nadal θα είναι στο 100% του στο Roland Garros"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © P. Ballet/FFT
tennisnews team Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 - 21:17

Σύμφωνα με τον γιατρό του, ο Rafael Nadal θα είναι πανέτοιμος για τη χωμάτινη σεζόν και ειδικά στο Roland Garros, όπου θα ρίξει το περισσότερο βάρος.

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Nadal, Angel Ruiz Cotorro, επιβεβαίωσε μέσα τηλεοπτικής του συνέντευξης πως ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων είναι υγιής και έτοιμος να τα δώσει όλα στο χώμα, υπολογίζοντας πως στο Roland Garros θα βρεθεί στην καλύτερή του κατάσταση.

"Πιστέυω πως o Nadal θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν φτάσει στο Roland Garros. Προπονείται καλά, προπονείται δυνατά, ο στόχος του είναι το χώμα. Θα ξεκινήσει από το Monte-Carlo και θα επιχειρήσει να είναι στο πικ του στο Roland Garros. Αυτό είναι σίγουρο", είπε συγκεκριμένα ο γνωστός γιατρός, ο οποίος μίλησε στην ισπανική τηλεόραση και στον σταθμό TVE.

Θυμίζουμε πως ο Nadal αντιμετώπισε ένα πρόβλημα χαμηλά στην πλάτη του κατά τη διάρκεια που βρέθηκε στη Μελβούρνη, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί καθόλου στο ATP Cup και να νιώθει ενοχλήσεις στα πρώτα του παιχνίδια στο Australian Open.

Στη 2η εβδομάδα του Australian Open, σύμφωνα με τον ίδιο ο πόνος είχε υποχωρήσει, όμως μετά την επιστροφή του από τη Μελβούρνη ανακοίνωσε πως θα μείνει για κάποιο καιρό εκτός γηπέδων, καθώς δεν είχε αναρρώσει πλήρως. Συγκεκριμένα, απέσυρε τη συμμετοχή του από το 500άρι του Ρότερνταμ και το Masters του Μαϊάμι, ενώ δεν έπαιξε ούτε στο 500άρι του Ακαπούλκο, ένα τουρνουά που επισκέπτεται τα τελευταία χρόνια.

Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη χωμάτινη σεζόν, την οποία θα ανοίξει στο Monte-Carlo Masters, την επόμενη εβδομάδα (11-18 Απριλίου). Στη συνέχεια αναμένεται να αγωνιστεί στη Βαρκελώνη (19-25 Απριλίου), στη Μαδρίτη (3-9 Μαΐου), στη Ρώμη (10-16 Μαΐου) και φυσικά στο Roland Garros (23 Μαΐου - 6 Ιουνίου), το οποίο θα διεκδικήσει για 14η φορά στην καριέρα του!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots