ATP
Hurkacz: "Έπαιξα καλύτερα από ποτέ"

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © Peter Staples/Miami Open
tn team Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 - 13:18

Μετά το σπουδαίο του επίτευγμα στο Μαϊάμι, ο Hubert Hurkacz μίλησε για την αυτοπεποίθηση που έχτιζε παιχνίδι με το παιχνίδι στο τουρνουά, για την προετοιμασία του στη Φλόριντα το 2020, αλλά και για την έμπνευση που του έδωσε η Iga Swiatek.

"Έπαιξα το καλύτερο τένις που έχω παίξει ποτέ μου. Ήμουν συνεπής σε όλο το τουρνουά και κάθε νίκη που έπαιρνα, με ανέβαζε ακόμα περισσότερο για τον επόμενο γύρο. Είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Το τένις μου γίνεται καλύτερο. Δουλέψαμε σκληρά με τον προπονητή μου (Craig Boynton) και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που συνέβη εδώ. Ακόμα θέλω να βελτιώσω κάποια πράγματα και να προσπαθήσω για να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα", ανέφερε ο πρωταθλητής του Miami Masters.

Οι συνθήκες και το μέρος ήταν πολύ γνώριμα για τον Hurkacz, που πέρασε πολύ χρόνο στη Φλόριντα όσο προετοιμαζόταν για την επανεκκίνηση του tour το 2020, μετά την εξάμηνη διακοπή που δημιούργησε το πρώτο κύμα της πανδημίας.

"Πέρσι πέρασα πολύ χρόνο στη Φλόριντα. Ήμουν εδώ για μισό χρόνο περίπου. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και συνήθισα τις συνθήκες. Είχε και αυτό ένα μερίδιο ευθύνης για την επιτυχία μου εδώ στη Φλόριντα."

Η μεγάλη επιτυχία του Hurkacz είχε και ιστορική σημασία για το τένις της Πολωνίας, αφού έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος της χώρας που κερδίζει ΑΤΡ Masters 1000 τίτλο. Όπως είπε, τον ενέπνευσε αρκετά και η κατάκτηση του Roland Garros το 2020 από τη μόλις 19χρονη συμπατριώτισσά του, Iga Swiatek.

"Ήμουν πολύ περήφανος για την Iga. Αυτό που έκανε στο Roland Garros ήταν φοβερό. Έδωσε σε όλους μας την πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε εμένα, αλλά και σε νεότερους παίκτες από την Πολωνία. Ελπίζω πως και εγώ με τη σειρά μου θα μπορέσω με το παιχνίδι μου να εμπνεύσω τους συμπατριώτες μου. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Πολωνός και ευγνώμων για όλη τη στήριξη που παίρνω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots