ATP
Στο Νο.16 ο Hurkacz, σταθερά στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © Andrew Patron/BigShots
tn team Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 - 11:04

Ο Hubert Hurkacz ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της σημερινής ανανέωσης της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, καθώς από το Νο.37 σκαρφάλωσε στο Νο.16. Έμεινε στο Νο.5 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ στο Νο.6 ανέβηκε ο Alexander Zverev, που πέρασε τον Roger Federer.

Ο Hurkacz κατέκτησε τον πρώτο Masters 1000 τίτλο του και κέρδισε 21 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αφήνοντας το Νο.37 για το Νο.16 του κόσμου! Είναι η πρώτη είσοδος του 24χρονου Πολωνού στο Top 20, ενώ βελτίωσε και το προηγούμενο career high του κατά 12 θέσεις.

Ο φιναλίστ του πρώτου Masters της χρονιάς στο Μαϊάμι, Jannik Sinner, κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.23 του κόσμου, πλησιάζοντας την πρώτη του είσοδο στο Top 20. Ο Sinner είναι μόλις 19 ετών και ήταν ο νεότερος παίκτης που έπαιξε σε τελικό Masters διοργάνωσης στα τελευταία 14 χρόνια, από το 2007 και τον Novak Djokovic.

Ο Djokovic παραμένει βεβαίως σταθερά στο Νο.1 του κόσμου και χωρίς να απειλείται, συμπληρώνοντας 315 εβδομάδες συνολικής παραμονής στην κορυφή. Πριν ένα μήνα είχε ξεπεράσει το ρεκόρ των 310 εβδομάδων του Federer, το οποίο αφήνει όλο και περισσότερο πίσω του με το πέρασμα του χρόνου.

Ο Daniil Medvedev ακολουθεί στο Νο.2 και αρκετά κοντά του βρίσκεται ο Rafael Nadal, στο Νο.3. Στο Νο.4 είναι ο Dominic Thiem και στο Νο.5 παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Στην 6η θέση πέρασε ο Alexander Zverev, που άφησε πίσω του τον Roger Federer, στο Νο.7. Το Top 10 συμπληρώνουν οι Andrey Rublev (No.8), Diego Schwartzman (No.9) και Diego Schwartzman (No.10).

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots