ATP
Το Μαϊάμι βγάζει νέο πρωταθλητή σε Masters 1000

 
Hubert Hurkacz & Jannik Sinner
Hubert Hurkacz & Jannik Sinner © Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 - 12:04

Η μέρα του τελικού για το πρώτο Masters 1000 της ΑΤΡ για φέτος έφτασε και ένας εκ των Jannik Sinner και Hubert Hurkacz θα κατακτήσει σήμερα τον πρώτο του μεγάλο τίτλο. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον τελικό του Μαϊάμι.


Ο τελικός των ανδρών στο Miami Open θα γίνει την Κυριακή, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Σίγουρα δεν πρόκειται και για τον πιο αναμενόμενο τελικό, αφού ελάχιστοι θα περίμεναν πριν μια εβδομάδα, ότι θα ήταν οι Sinner και Hurkacz εκείνοι που θα μονομαχήσουν για τον σπουδαίο τίτλο.

Είναι άλλωστε ο πρώτος τελικός σε Masters διοργάνωση μετά από 17,5 χρόνια, από το Paris Masters του 2003, που κανείς παίκτης από το Top 30 δεν αγωνίζεται. Ο Sinner βρίσκεται στο Νο.31 του κόσμου αυτή τη στιγμή και ο Hurkacz στο Νο.37.

Και οι δυο πάντως, θα είναι στο Top 25 όταν τελειώσει το τουρνουά. Ο Sinner θα κερδίσει τουλάχιστον 10 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.21, ενώ ο Hurkacz έχει εξασφαλίσει άνοδο 12 θέσεων και πρώτη είσοδο στο Top 25 (No.25). Αν κατακτήσει τον τίτλο, ο Sinner θα σκαρφαλώσει στο Νο.14 του κόσμου και ο Hurkacz στο Νο.16.

Αυτή θα είναι και η πρώτη τους αναμέτρηση γενικά, σε επίσημη αναμέτρηση για την ΑΤΡ. Όχι και η πρώτη φορά που θα μπουν στο ίδιο γήπεδο όμως, αφού έχουν προπονηθεί μαζί και έχουν παίξει μαζί διπλά στη Μελβούρνη πριν λίγους μήνες.

Και για τους δυο θα είναι ο σημαντικότερος αγώνας τους έως τώρα. Κανείς τους δεν είχε παίξει σε ημιτελικό ή τελικό Masters στο παρελθόν, με τον Sinner να έχει φτάσει έως τα προημιτελικά του Roland Garros το 2020 και τον Hurkacz μέχρι τα προημιτελικά του Indian Wells Masters το 2019, στα προηγούμενα μεγαλύτερα ματς τους.

Ο Sinner κυνηγάει παράλληλα και μερικά ηλικιακά milestones, αφού είναι μόλις 19 ετών. Είναι ο νεότερος παίκτης που θα παίξει σε τελικό Masters μετά από 16 χρόνια, από το 2005, όταν ο Rafael Nadal κέρδισε το Madrid Open. Στο Μαϊάμι είναι μόλις ο 4ος teenager φιναλίστ, μετά τους Andre Agassi, Nadal και Novak Djokovic - 3 θρύλους δηλαδή του αθλήματος.

Επίσης, θα επιχειρήσει να γίνει μόλις ο 6ος παίκτης στην ιστορία, που έχει κατακτήσει Masters τίτλο πριν γίνει 20 (ως teenager). Ο Nadal είχε την πιο εντυπωσιακή καριέρα στα νεανικά του χρόνια, κατακτώντας 6 Masters ως teenager, ενώ έχει κατακτήσει 2 τίτλους ο Andrei Medvedev και από έναν έχουν οι Djokovic, Agassi και Michael Chang.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (04/04):

Grandstand:
20:00 Jannik Sinner [21] v. Hubert Hurkacz [26] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots