ATP
Η τελευταία φορά που ένας τελικός Masters δεν είχε Top 30 παίκτη

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 - 14:22

Στο πρώτο Masters της χρονιάς στο Μαϊάμι, κανείς από το Top 30 δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί πάνω από 17 χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 17 χρόνια περίπου είχαμε να δούμε και Masters από το οποίο απουσίαζαν οι "Big 3"!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο τελικός του Miami Open, ανάμεσα σε δυο παίκτες που έκαναν δυο φοβερές εβδομάδες στο Μαϊάμι, τον μόλις 19χρονο Jannik Sinner, με αναμφίβολα πολύ υποσχόμενο μέλλον, αλλά και τον 24χρονο Hubert Hurkacz.

Θα είναι όμως καλώς ή κακώς ένας τελικός χωρίς το πολύ μεγάλο όνομα, ένας τελικός χωρίς Top 30 παίκτη, παρότι και οι δυο θα βρίσκονται στο Top 25 την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν, ο Sinner βρίσκεται στο Νο.31 του κόσμου και ο Hurkacz στο Νο.37.

Αυτό είχε να συμβεί από το Masters του Παρισιού το 2003, δηλαδή περίπου 17,5 χρόνια πριν, να μην είναι κανείς Top 30 παίκτης στον τελικό ενός Masters. Τότε, στον τελικό είχαν αναμετρηθεί οι Tim Henman και Andrei Pavel, με τον πρώτο να παίρνει τη νίκη με 6-2, 7-6 (6), 7-6 (2).

Όντας ένα τουρνουά που γίνεται προς το τέλος της χρονιάς και λίγο πριν το ATP Finals, το 1000άρι του Παρισιού ήταν ανέκαθεν ένα Masters με αρκετές εκπλήξεις και απουσίες, σε αντίθεση με το Μαϊάμι.

Επιπλέον, δεδομένων των παραπάνω, δεν μπορεί να μην σκεφτεί κανείς και πως το φετινό Miami Open, ήταν το πρώτο Masters 1000 που έγινε χωρίς κάποιον από τους Big 3. Αυτό, δηλαδή να μην είναι ούτε ένας από τους Federer, Nadal και Djokovic σε ένα Masters, είχε να συμβεί από το Paris Masters του 2004.

Ο τελικός των ανδρών στο Miami Open θα γίνει την Κυριακή, στις 20:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots