ATP
Στον τελικό ο Hurkacz - κέρδισε και τον Rublev (vid)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 - 3:55

Μια μέρα μετά την πολύ μεγάλη νίκη που έκανε επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Hubert Hurkacz πήρε τη 2η διαδοχική Top 10 νίκη του απέναντι στον Andrey Rublev και μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τον τελικό του Miami Open.

Ο Hubert Hurkacz έπαιξε και σήμερα πολύ εντυπωσιακό τένις, για να κερδίσει τον Andrey Rublev με 6-3, 6-4 και να πάρει μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Miami Open στο Μαϊάμι.

Αυτός ήταν ο 1ος ημιτελικός που έδωσε ο Hurkacz σε μια διοργάνωση της σειράς Masters 1000 και με τη νίκη του προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του, με διαφορά από τον προηγούμενο.

Ο 24χρονος Πολωνός, που για πρώτη φορά κάνει back-to-back Top 10 νίκες στην καριέρα του, τελείωσε τον αγώνα με 25 winners και 25 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Rublev είχε 14 winners και 23 λάθη.

Έκανε φανταστικό ξεκίνημα στον ημιτελικό και προηγήθηκε με 5-1 πολύ γρήγορα, με τον Rublev να σβήνει 3 set points για το 6-1 και να μειώνει σε 5-2. Στο 8ο game έσβησε ακόμα ένα set point, για να μειώσει περισσότερο σε 5-3, αλλά στο 9ο game o Hurkacz έκλεισε τελικά στο σετ, στην 6η συνολικά ευκαιρία του.

Και στο 2ο σετ έκανε γρήγορο break o Hurkacz, που προηγήθηκε με 2-0 και γενικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα σίγουρα όμως το έργο του δεν ήταν και το ευκολότερο. Παρόλο δεν είχε αντιμετωπίσει break points σ' αυτό το σετ έως τότε, στο 10ο game, όταν σέρβιρε για την πρόκριση, ήρθε αντιμέτωπος με 3 break back points του Rublev, που τα έδινε όλα για όλα. Τελικά ο Πολωνός τα έσβησε και με συνεχόμενα καλά σερβίς ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, στο 3ο του match point συνολικά. Είχε 2 σ' αυτό το game και ένα χαμένο στο προηγούμενο game, στο σερβίς του Ρώσου.

Για 3η φορά θα βρεθεί σε έναν τελικό ο Hurkacz, που είχε κερδίσει και τους 2 προηγούμενους, στο Winston-Salem το 2019 και στο Delray Beach τον περασμένο Ιανουάριο. Και οι δυο προηγούμενοι τελικοί του στο tour, ήταν σε 250άρια τουρνουά.

Στον τελικό της Κυριακής, θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Jannik Sinner, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έχει εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν κερδίσει το τουρνουά θα ανεβεί στο Νο.16 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots