ATP
20ή νίκη στη χρονιά και ημιτελικά ο Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 - 5:38

O Andrey Rublev κέρδισε τον Sebastian Korda σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε μετά από αρκετή ταλαιπωρία εξαιτίας της κακοκαιρίας, για να γίνει ο πρώτος παίκτης που φτάνει τις 20 νίκες στη φετινή χρονιά και να μπει στα ημιτελικά του Miami Open.

Ο Rublev δεν επηρεάστηκε από τον εμπνευσμένο Korda, ούτε από τις διακοπές λόγω της βροχόπτωσης παραμένοντας σοβαρός στα κρίσιμα σημεία, για να πάρει τη νίκη επί του 20χρονου Αμερικανού με 7-5, 7-6 (7).

Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για τον Rublev, που μπορεί να έκανε πρώτος break και να προηγήθηκε με 5-3, όμως στο αμέσως επόμενο game δέχτηκε το πρώτο του break σε ολόκληρο το τουρνουά. Ο Korda ισορρόπησε το σετ στο 5-5, όμως ο Rublev πίεσε ξανά τον Αμερικανό και τελικά έκανε νέο break στο 12ο game, για να κερδίσει το σετ με 7-5.

Και στο 2ο σετ ο Rublev απώλεσε προβάδισμα με break, καθώς ήταν μπροστά με 5-2 και πάλι οδηγήθηκε στο 5-5 από τον μαχητικό Korda, που πάλεψε μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Το σετ αυτό πήγε σε tie-break, όπου ο Ρώσος χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-4 και το 3-5, για να ολοκληρώσει τελικά τη νίκη του στο 3ο του match point, διαμορφώνοντας το τελικό 9-7 στο tie-break.

Αυτή ήταν η 20ή νίκη του Rublev για το 2021 (20-3), με τον 23χρονο Ρώσο να έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον έως τώρα. Το 2ο καλύτερο ρεκόρ έχουν οι Daniil Medvedev και Στέφανος Τσιτσιπάς με 17 νίκες, που αμφότεροι όμως αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του τουρνουά.

Ο Rublev πανηγύρισε επίσης την πρόκριση στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του, πρώτο σε μεγάλη διοργάνωση, Masters 1000 ή Grand Slam. Θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz την Παρασκευή (02:00 ξημερώματα Σαββάτου στην Ελλάδα), που κέρδισε λίγες ώρες πριν τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots