ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Καλή επιτυχία στη Μαρία, μπορεί να κερδίσει το τουρνουά"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 - 0:21

Τα πολύ όμορφα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά για τη Μαρία Σάκκαρη, που θα διεκδικήσει σε λίγες ώρες την πρόκριση στον τελικό του Miami Open.

Ο Στέφανος δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Miami Open, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Hubert Hurkacz με 2-6, 6-3, 6-4. Παρά την απογοήτευση που υπήρχε και μετά από μια οδυνηρή όπως ήρθε ήττα, ο Στέφανος έδωσε μεγάλες και ειλικρινείς απαντήσεις στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Μεταξύ άλλων, τον ρωτήσαμε και για την τρομερή πορεία της Μαρίας Σάκκαρη, για την οποία μίλησε με πάρα πολύ καλά λόγια. Η Μαρία θα διεκδικήσει τα ξημερώματα της Παρασκευής (03:30 ώρα Ελλάδας) την πρόκριση στον τελικό, απέναντι στην Bianca Andreescu.   

"Η Μαρία έκανε ένα φανταστικό ματς (με την Osaka), τακτικά έπαιξε πάρα πολύ σωστά, δεν της έδωσε καμιά ευκαιρία να κάνει κάτι στο σερβίς της. Επίσης σέρβιρε καταπληκτικά. Γενικά φαίνεται να είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και είμαι σίγουρος πως μπορεί να κερδίσει και το τουρνουά. Έχει το επίπεδο, παίζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη παίκτρια έχω δει στο τουρνουά. Βρίσκεται σε πολύ καλή φάση τενιστικά, οι προθέσεις της μέσα στο γήπεδο είναι πολύ καθαρές, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ συγκριτικά με πριν νομίζω, πιέζει με όλα τα χτυπήματά της, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σ' αυτό. Της εύχομαι καλή επιτυχία και θα την υποστηρίζω σε κάθε της αγώνα. Έχουν μείνει άλλοι δυο."

Σχετικά με τον αγώνα του με τον Hurkacz και τι μπορεί να του διδάξει για τη συνέχεια, μας είπε: "Ο σημερινός αγώνας έχει να μου διδάξει ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλομαι όταν είμαι πάνω στο σκορ και να μη νιώθω έξτρα πίεση και την ανάγκη να κάνω το κάτι παραπάνω. Τα πράγματα κυλούσαν πολύ καλά απ' τη μεριά μου, έφτασα σ' ένα σημείο στον αγώνα στο οποίο ένιωσα ανίκητος. Τον είχα βάλει τελείως από κάτω, με διπλό break στο 1ο σετ, πήγαινα για άλλο διπλό break στην αρχή του δεύτερο. Χτύπησε τη γραμμή ακριβώς στη γωνία του γηπέδου, δεν ξέρω πως έγινε αυτό και μου 'κανε το winner στο break point που μπορούσα να πάω διπλό break πάνω. Αυτό άλλαξε τελείως τον αγώνα νομίζω. Πρέπει να το πάρω λίγο πιο χαλαρά και να μην το βλέπω τόσο σοβαρά. Όσο ήμουν χαλαρός τα πράγματα κυλούσαν καλύτερα, πιο ομαλά, το μυαλό μου ήταν πιο καθαρό, έβλεπα καλύτερα το γήπεδο και τακτικά ήμουν καλύτερος."

Τέλος, ζητήσαμε και έναν απολογισμό από τον Στέφανο, για τις δυο εβδομάδες του στο Μαΐαμι: "Αυτές οι δυο εβδομάδες ήταν καταπληκτικές, είχα την ευκαιρία να παίξω ενάντια σε πολύ καλούς παίκτες στο tour και ήταν συναρπαστικός ο τρόπος που πάλεψα μέσα στο γήπεδο σε πολλούς απ' αυτούς τους αγώνες. Χρειάζεται απλά να χτίσω περισσότερη σταθερότητα και να είμαι πιο πειθαρχημένος σε στιγμές σαν κι αυτές σήμερα. Να έχω γενικά καλύτερη οργάνωση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots