ATP
Χαμένη ευκαιρία του Στέφανου, στους "4" ο Hurkacz (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mike Lawrence/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 - 22:33

O Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο Μαϊάμι, καθώς απώλεσε το προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει με σετ και με break και τελικά ηττήθηκε από τον πολύ σταθερό Hubert Hurkacz, μένοντας εκτός ημιτελικών στο Miami Open.

Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και γενικά στη διεκδίκηση του πρώτου του Masters 1000 τίτλου δαπάνησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε από τον Hubert Hurkacz με 2-6, 6-3, 6-4, στην προημιτελική φάση του Miami Open.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε πάρα πολύ καλή θέση στον σημερινό αγώνα, αφού κέρδισε τα 8 από τα 10 πρώτα games και γενικά έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, όταν ήταν μπροστά με 6-2, 2-0.

Ήταν ο μόνος παίκτης που είχε κάνει break μέχρι εκείνο το σημείο, ενώ είχε αντιμετωπίσει break points (3) μονάχα σε ένα game, στο 4ο του 1ου σετ, τα οποία και έσβησε με επιτυχία. 

Είχε μάλιστα την ευκαιρία να προηγηθεί με διπλό break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο 0-2, 15-40, με τον Hurkacz να κερδίζει ένα game ψυχολογίας, παίρνοντας τους 4 επόμενους πόντους για να μειώσει σε 1-2.

Ήταν ένα game που έβαλε ξανά τον Πολωνό στο ματς, αφού από εκεί και έπειτα είχε πολύ καλύτερη ψυχολογία, κατάφερε να φτάσει σε 2 breaks, στο 4ο (2-2) και στο 8ο game (5-3), ενώ πήρε τα 6 από τα 7 τελευταία games του 2ου σετ, για να το κερδίσει με 6-3.

Ο Στέφανος από την άλλη, εκτός από τις δυο χαμένες ευκαιρίες για το 3-0 νωρίς στο σετ, έχασε ακόμα ένα διπλό break point στο 7ο game, όταν ήταν μπροστά με 3-3, 15-40. 

Ο Hurkacz παρέμεινε ο πιο ουσιαστικός παίκτης και στο 3ο σετ, στο οποίο αξιοποίησε τη μοναδική του ευκαιρία σε ολόκληρο το σετ, για να κάνει το break και να προηγηθεί με 3-2. Ήταν ένα game στο οποίο ο Στέφανος είχε προηγηθεί με 40-0 και δεν κατάφερε να κλείσει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Στέφανος έχασε και break back point στο επόμενο game, στο οποίο πίεσε αρκετά τον αντίπαλό του, δεν κατάφερε όμως να τον "σπάσει". Ο Hurkacz έκανε το 4-2 και βγήκε νικητής από ένα ακόμα δύσκολο service game του από το 40-40 στο 8ο game, για να κάνει το 5-3. Πιο εύκολα υπερασπίστηκε το σερβίς του στο 10ο game o Πολωνός, για να "σφραγίσει" την τεράστια ανατροπή με το τελικό 6-4 στο 3ο σετ.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες του στο τουρνουά, στους οποίους τα νούμερά του ήταν εντυπωσιακά, ο Στέφανος σήμερα υπέπεσε σε 33 αβίαστα λάθη, ενώ έμεινε στους 22 winners. Σχεδόν τους διπλάσιους winners είχε ο Hurkacz, που σταμάτησε στους 41, ενώ είχε μόλις 2 περισσότερα λάθη από τον Στέφανο.

Ήταν η 2η νίκη του Hurkacz απέναντι στον Τσιτσιπά, σε 7 αγώνες για το ATP Tour (2-5). Πρώτη μετά από 3 διαδοχικές νίκες του Στέφανου, στη Σαγκάη το 2019 και στο Ρότερνταμ το 2020 και το 2021.

Για πρώτη φορά προκρίθηκε σε έναν ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο Hurkacz, ο οποίος βελτίωσε το προηγούμενο καλύτερο αποτέλεσμα που είχε σε 1000άρι, που ήταν η πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Indian Wells.

Θα μάθει τον αντίπαλό του όταν ολοκληρωθεί και ο τελευταίος προημιτελικός, ανάμεσα στον Andrey Rublev και στον Sebastian Korda.

Για τον Στέφανο αυτό το κομμάτι της σεζόν μόλις ολοκληρώθηκε και πλέον περνάει στην επόμενη "πίστα", που είναι τα χωμάτινα, αρχής γενομένης από το Monte-Carlo Masters, που ξεκινάει στις 11 Απριλίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots