ATP
To όνειρο συνεχίζεται για τον Sinner (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 - 23:56

O Jannik Sinner κέρδισε τον Alexander Bublik με 2-0 σετ, προκρίθηκε στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του και συνεχίζει να κυνηγάει το όνειρο ενός Masters τίτλου, στα 19 του χρόνια.

Ο Sinner επικράτησε του Bublik με 7-6 (5), 6-4 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Miami Open.

Ο 19χρονος Ιταλός έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και σήμερα, το οποίο ολοκλήρωσε με 36 winners και 30 αβίαστα λάθη. Στους 24 winners σταμάτησε ο Bublik, ο οποίος είχε και 28 αβίαστα λάθη.

Αν και ήρθε στα δυο σετ, η νίκη του Sinner δεν ήταν καθόλου εύκολη και χρειάστηκε να επιστρέψει και στα δυο σετ από break πίσω. Στο 1ο σετ δέχτηκε break στο 3o game (1-2 και ήταν πίσω έως και το 3-5.

Βρέθηκε μάλιστα 2 πόντους μακριά από το να χάσει το σετ στο σερβίς του στο 9ο game (3-5, 15-30), αλλά κατάφερε να το κρατήσει και αργότερα έκανε και το break back, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Μια μικρή ανατροπή χρειάστηκε και στο tie-break ο Ιταλός, που ήταν πίσω με 1-4 και με 3-5, αλλά κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και επικράτησε με 7-5.

Ο Bublik έχασε νέα ευκαιρία στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Αυτή τη φορά ο Sinner απάντησε άμεσα στο break μειώνοντας σε 2-3 και στο 6ο game επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε 5 break points συνολικά, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Στο 9ο game o 19χρονος έκανε νέο break, για να πάρει τα 6 από τα 7 τελευταία games του παιχνιδιού και να ολοκληρώσει την αποστολή του σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ήταν ο πρώτος προημιτελικός σε Masters διοργάνωση για τον Sinner, που το συνδύασε με μια νίκη και θα περιμένει πλέον τον αγώνα του Daniil Medvedev με τον Roberto Bautista Agut, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Παρασκευής.

Ό,τι και να γίνει από δω και πέρα, ο 19χρονος Ιταλός έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης και αν ο Hubert Hurkacz δεν μπει στον τελικό, στη χειρότερη περίπτωση θα ανεβεί στο Νο.24, από το Νο.31 που βρίσκεται σήμερα (και είναι και το career high του). Με πρόκριση στον τελικό ο Sinner θα ανεβεί τουλάχιστον ως το Νο.22 και με κατάκτηση του τίτλου θα "εκτοξευτεί" στο Νο.14.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots