ATP
1oς Masters προημιτελικός και Top 30 ο Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 - 20:10

Οι πολύ καλές εμφανίσεις συνεχίζονται για τον Jannik Sinner, που κέρδισε άνετα τον Emil Ruusuvuori και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Masters 1000 διοργάνωση, ενώ εξασφάλισε και την είσοδό του στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης.  

Η εντυπωσιακή πορεία του Sinner στο Μαϊάμι συνεχίζεται, με τον 19χρονο Ιταλό να επικρατεί άνετα του Ruusuvuori με 6-3, 6-2 σε 69 μόλις λεπτά, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Miami Open.

Θα είναι ο 1ος προημιτελικός σε Masters 1000 διοργάνωση για τον νεαρό Ιταλό, όχι όμως και ο σημαντικότερος της καριέρας του, αφού είχε προκριθεί και στον προημιτελικό του Roland Garros το 2020.

O Sinner είχε 100% επιτυχία στις ευκαιρίες του, αξιοποιώντας και τα 4 break points που δημιούργησε στον αγώνα, κάνοντας 2 σε κάθε σετ. Ο Ruusuvuori είχε ανοίξει με break την αναμέτρηση, αλλά ο Sinner κέρδισε τα 12 από τα 16 επόμενα games για να φτάσει χωρίς πρόβλημα σ' αυτή την επικράτηση.

Ο Sinner έχει εξασφαλίσει μ' αυτή τη νίκη του την πρώτη του είσοδο στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.31, που είναι και το career high του. Είναι ο νεότερος παίκτης που βρίσκεται στο Top 50 αυτή τη στιγμή και ο 2ος νεότερος στο Top 100, μετά τον επίσης Ιταλό Lorenzo Musetti (No.94).

Ο Sinner θα περιμένει την αναμέτρηση του Taylor Fritz με τον Alexander Bublik, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots