ATP
To επεισοδιακό φινάλε της νίκης του Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 - 10:12

Λίγο μετά το break που τον έβαλε σε θέση οδηγού στο 3ο σετ, ο Daniil Medvedev άρχισε να αντιμετωπίζει πολύ έντονο πόνο από κράμπες και μετά βίας στεκόταν στο γήπεδο. Παρόλα αυτά έμεινε εκεί και πήρε μια ηρωική πρόκριση. Τα επεισοδιακά τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Medvedev ήταν μπροστά με 4-3, 15-0 στο 3ο σετ της αναμέτρησής του με τον Alexei Popyrin, όταν επιστρέφοντας προς τη baseline άρχισε να παραπατάει και να αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τις κράμπες. Τα επόμενα λεπτά ήταν απρόβλεπτα και επεισοδιακά, με τον Ρώσο, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, να μην τρέχει καθόλου και να δυσκολεύεται ακόμα και να περπατήσει.

Το μόνο όπλο που του είχε απομείνει ήταν το σερβίς, με το οποίο τελείωσε απευθείας μερικούς πόντους και τον έβαλε σε πολύ πλεονεκτική θέση σε μερικούς άλλους. Ως αποτέλεσμα, ο Medvedev πήρε την πρόκριση με 7-6 (3), 6-7 (7), 6-4 έπειτα από 2 ώρες και 37 λεπτά και παρέμεινε "ζωντανός" στο κυνήγι του τίτλου στο Μαϊάμι, το πρώτο Masters της καριέρας του στο οποίο συμμετέχει από το Νο.1 του ταμπλό.

"Αν κέρδιζα έναν τελικό Grand Slam με 3-0 σετ, δεν θα ένιωθα όπως ένιωσα μετά το σημερινό ματς", είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Medvedev, σχετικά με το πόσο χαρούμενος και περήφανος ήταν που πήρε αυτή τη νίκη.

"Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μην πέσω κάτω, επειδή αν έπεφτα δεν θα ξανασηκωνόμουν", πρόσθεσε ο 25χρονος, ο οποίος στο τελευταίο changeover δεν κάθισε στην καρέκλα του. "Στο τέλος δεν μπορούσα σχεδόν ούτε να περπατήσω, τα πόδια μου δεν με άκουγαν. Δεν μπορούσα να τα λυγίσω ή να τα κρατήσω σε ίσια θέση. Δεν μπορούσα να κάνω μεγαλύτερο βήμα των 10 εκατοστών."

Στον 4ο γύρο του Miami Open, που θα γίνει αύριο Τρίτη, ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe. Ο Αμερικανός συνέχισε το εξαιρετικό του τουρνουά με μια νέα ανατροπή στα σετ, την 3η στη σειρά, κερδίζοντας τον Dusan Lajovic με 1-6, 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots