ATP
"Ηρωική" πρόκριση Medvedev, κέρδισε Popyrin και κράμπες! (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 - 1:27

O Daniil Medvedev δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο 2ο σετ, όπου σέρβιρε για την πρόκριση και έχασε και τριπλό match point, υπέφερε από κράμπες στα τρια τελευταία games, κι όμως στο τέλος κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη πρόκριση!

Μια ηρωική νίκη πανηγύρισε ο Daniil Medvedev, ο οποίος αρχικά δυσκόλεψε τη ζωή του, αλλά στο τέλος έφυγε από το Grandstand του Hard Rock Stadium με το εισιτήριο της πρόκρισης!

Μετά από 2 ώρες και 37 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, το Νο.1 του ταμπλό επικράτησε του Alexei Popyrin με 7-6 (3), 6-7 (7), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τους "32" του Miami Open.

O Medvedev, ο οποίος τελείωσε το ματς με 31 winners και 42 αβίαστα λάθη, έχασε την ευκαιρία του να φτάσει χωρίς περιπέτειες στην πρόκριση, καθώς μετά το πολύ κλειστό 1ο σετ, που κατάφερε να κερδίσει στο tie-break, έκανε για πρώτη φορά break στο ματς και προηγήθηκε με 4-1.

Ήταν μπροστά μέχρι και με 5-2 στο 2ο σετ, αλλά όταν σέρβιρε για την πρόκριση, στο 9ο game, δεν πήρε ούτε έναν πόντο! Αργότερα μάλιστα, έχασε τριπλό match point στο σερβίς του Αυστραλού (4-5, 0-40), με τον τελευταίο να κερδίζει 5 πόντους στη σειρά και να φέρνει σε απόλυτη ισορροπία το σετ. Σα να μην έφταναν όλα αυτά για τον Medvedev, ο Popyrin κέρδισε το 2ο tie-break με 9-7, στο 3ο του set point, για να στείλει τον αγώνα σε 3ο σετ.

O Medvedev έκανε και πάλι πρώτος break στο αποφασιστικό σετ, για να περάσει μπροστά με 4-3. Στο 8ο game όμως, μετά από τον πρώτο πόντο, άρχισε να υποφέρει από κράμπες. Δεν μπορούσε καθόλου να τρέξει και μετά βίας περπατούσε ο Ρώσος, που η μόνη του ελπίδα ήταν τα καλά του σερβίς. Το σερβίς του δεν τον πρόδωσε σε αυτό το πολύ δύσκολο σημείο και κατάφερε να το υπερασπιστεί στα δυο τελευταία service games του, εννοείται χωρίς να κάτσει καθόλου ενδιάμεσα στο changeover.

Αφού πέρασε από αυτή τη δοκιμασία, ο Medvedev θα έχει την αυριανή μέρα κενή και θα επιστρέψει στο γήπεδο την Τρίτη, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Frances Tiafoe και Dusan Lajovic, για τον 4ο γύρο του Miami Masters.

Την πρόκριση για τον 4ο γύρο πήρε και ο Jannik Sinner, ο οποίος πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη εις βάρος του Karen Khachanov, με 4-6, 7-6 (2), 6-4. Ο νεαρός Ιταλός θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Emil Ruusuvuori, που μετά τον Alexander Zverev κέρδισε και τον Mikael Ymer, με 4-6, 6-1, 7-5.

Ο John Isner άφησε εκτός συνέχειας τον Felix Auger-Aliassime, κερδίζοντάς τον με 7-6 (5), 7-6 (5), ενώ ο επόμενος αντίπαλός του, Roberto Bautista Agut, επικράτησε του Jan-Lennard Struff με 4-6, 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots