ATP
Τσιτσιπάς: "Τιμή μου να με συγκαταλέγουν στους επόμενους νικητές GS"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 - 22:45

Μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα του Μαϊάμι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως νιώθει τιμή όταν το όνομα ενός Έλληνα παίκτη είναι στις συζητήσεις για τους μελλοντικούς διεκδικητές των Grand Slams, ενώ μίλησε ακόμα για τις συνθήκες του τουρνουά και για τον επόμενο αγώνα του με τον Kei Nishikori.

"Οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές. Στο Ακαπούλκο η μπάλα πήδαγε περισσότερο, ήταν πιο βαριά. Εδώ η μπάλα είναι πιο χαμηλά και θα 'λεγα είναι σχετικά αργή επιφάνεια, δεν είμαι και 100% σίγουρος. Νιώθω πως κάποια σημεία του γηπέδου είναι πιο αργά από κάποια άλλα. Σίγουρα πάντως είναι διαφορετικές και γι' αυτό είναι σημαντικό σε κάθε τουρνουά να προσαρμόζεσαι, να έρχεσαι λίγο πιο νωρίς και να έχεις μερικές μέρες στη διάθεσή σου για να ανταπεξέλθεις στις νέες συνθήκες. Με βοηθάει και το ότι έχω παίξει εδώ στο παρελθόν και θυμάμαι πως ήταν και τις άλλες χρονιές", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, μετά τη νίκη του με 6-1, 6-4 επί του Damir Dzumhur.

"Οι συνθήκες πάντα είναι ίδιες για όλους. Το σερβίς μου ήταν καταπληκτικό σήμερα και κατάφερα να μείνω σε καλό ρυθμό, παρόλο που στις προηγούμενες προπονήσεις μου δεν πήγε τόσο καλά, το βρήκα όμως μέσα στον αγώνα. Ελπίζω να παραμείνει έτσι. Θα είναι δύσκολο να βρω τον ίδιο ρυθμό, αλλά είναι μέρος αυτής της πρόκλησης. Θέλω να σερβίρω καλά και να χρησιμοποιώ όλα μου τα όπλα από την baseline, ώστε να κάνω ζημιά σε κάθε αντίπαλο", πρόσθεσε.

Όσο για τις συνθήκες εκτός γηπέδου, δηλαδή τις συνθήκες του τουρνουά με τους αρκετούς περιορισμούς στο "bubble" του Μαϊάμι, ο Τσιτσιπάς μας απάντησε: "Δεν μπορούμε να βγούμε από το δωμάτιο, δεν μας αφήνουν να βγούμε έξω. Είναι περίπου ίδια κατάσταση με το US Open πέρσι."

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος μίλησε για το σημερινό παιχνίδι: "Είναι ένας αντίπαλος που με έχει βάλει σε δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν και έχει θετικό ρεκόρ ενάντια σε μένα. Ήταν σημαντικό το ότι σέρβιρα καλά σήμερα και δεν του έδωσα τη δυνατότητα να ξεκινήσει το ράλι. Αυτό που κάνει είναι να σε μπερδεύει με τα χτυπήματά μου, γι' αυτό και είναι δύσκολος αντίπαλος. Οπότε με το σερβίς και τα χτυπήματά μου του δημιούργησα μεγάλη ζημιά. Ήμουν συγκεντρωμένος, θετικός, συνέχεια με τη γροθιά υψωμένη, έτοιμος να παλέψω κάθε πόντο. Οι προθέσεις μου ήταν πολύ καθαρές και εφάρμοσα τις τακτικές μου στην εντέλεια."

Για τις συζητήσεις που γίνονται και συγκαταλέγουν και εκείνον στους υποψήφιους νικητές των Grand Slams για τα επόμενα χρόνια, ο Στεφ απάντησε: "Μου αρέσει το γεγονός ότι μιλάνε για κάποιον Έλληνα (για το ότι μπορεί να κερδίσει Grand Slams), γιατί δεν έχει ξαναυπάρξει Έλληνας παίκτης κοντά σε αυτό, είναι τέλειο. Είναι τιμή μου να είμαι κάποιος που έχει τόσο υψηλά στάνταρ στο άθλημα και βάζει την Ελλάδα στον χάρτη. Το ότι ο κόσμος συζητά γι' αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και μου δίνει φιλοδοξίες."

Για την απουσία των Big 3 από το τουρνουά, είπε: "Είναι ένα πρώτο τεστ να βλέπουμε πως θα είναι όταν θα παίζουμε χωρίς εκείνους. Αυτό στο μέλλον θα συμβαίνει πιο συχνά και ίσως γίνει κανονικότητα σύντομα, οπότε παίρνουμε μια γεύση τώρα. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που μπορούν να παίξουν καλά και εκτός των Big 3. Έχουμε μια γενιά παικτών που έχουν καλό παιχνίδι και μπορούν να βρεθούν στο κορυφαίο επίπεδο για πάρα πολλά χρόνια: ο Shapovalov, o De Minaur, o Auger-Aliassime."

Για το "Bad Boys" που έγραψε στην κάμερα μετά τη σημερινή του νίκη: "Με ρώτησαν την άλλη φορά αν είμαι fan του Miami Vice ή του Bad Boys και είμαι του Bad Boys. Προτιμώ 100% τον Will Smith και ήρθε στο μυαλό μου γιατί το Μαϊάμι σχετίζεται με την ταινία."

Τέλος, για τον επόμενο αντίπαλό του, Kei Nishikori, είπε: "Είναι ένας παίκτης που έχει παίξει πολύ καλό τένις στο παρελθόν και παίζει και τώρα καλά. Μπορεί να ανεβάσει το επίπεδό του πολύ ψηλά. Θα προετοιμαστώ γι' αυτή τη μάχη, είναι σημαντικό για μένα να δίνω ματς με δυνατούς αντιπάλους όπους εκείνον, ανυπομονώ για τον αγώνα αυτόν και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Είναι δυνατός αγώνας για 3ο γύρο, δεν θα το κρύψω, οπότε είναι σημαντικό για μένα να είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος σωματικά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots